Αύξηση κατά 20% η αποζημίωση όλων των εφημεριών στο ΕΣΥ

mhtsotakis 2

Τομή στον ιστορικό χρόνο χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον προϋπολογισμό του 2024 καθώς όπως είπε είναι ο πρώτος προϋπολογισμός ύστερα από 14 χρόνια που δρομολογείται με τη χώρα μας στην επενδυτική βαθμίδα».

Κλείνοντας τη συζήτηση για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αυτή η αναβάθμιση υπήρξε εθνικός στόχος για τον οποίο είχε δεσμευτεί προσωπικά εδώ πριν από έναν χρόνο ότι θα επιτευχθεί εντός του 2023 και έτσι έγινε.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση για τις εφημερίες στο ΕΣΥ ενώ σημείωσε ότι άμεσα θα έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ. «Θα έχει γίνει νόμος του κράτους εντός του πρώτου μήνα του 2024» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Οι αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους και για εφημερίες ΕΣΥ

«Μέσα στον Ιανουάριο 660 χιλ δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν για πρώτη φορά αυξήσεις μετά από 14 χρόνια. Σπεύσατε κ. Φάμελλε να τις απαξιώσατε, εσείς πόσες αυξήσεις κάνατε επά δικών σας ημερών; Καμία.

Εμείς λοιπόν εκτός από τις οριζόντιες αυξήσεις κάνουμε και στοχευμένες σε υπαλλήλους με διευθυντικές θέσεις. Άξιοι υπάλληλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έχουν μια πρόσθετη υποστήριξη όταν αναλαμβάνουν διευθυντικές θέσεις. Αυξήσεις 3% θα δουν 2 εκατ. συνταξιούχοι και όσοι θέλουν να εργαστούν σε μια αγορά εργασίας που έχει ανάγκη για συγκεκριμένες δεξιότητες θα μπορούν να αυξάνουν το εισόδημα τους χωρίς να παρακρατείται το 30% της σύνταξής τους.

Πάλι φωνάζετε εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ. Θυμόμαστε όλοι τι κάνατε στους συνταξιούχους.

Θυμίζω ότι εμείς επίσης ξεπατώνουμε τις 3ετίες νωρίτερα από ότι προέβλεπε ο νόμος.

Ο κατώτατος μισθός έχει μεγαλύτερη αύξηση από εκείνη που υποσχεθήκαμε το 2019 και την άντεξε η αγορά.

Επιστρέψτε μου σήμερα να ανακοινώσω μια ακόμα πρωτοβουλία: από τις αρχές του έτους αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση όλων των εφημεριών.

Για να είμαστε ειλικρινείς τα χρήματα αυτά είναι χρήματα του λαού και πρέπει να υπηρετούν την υγεία του και να μην χάνονται σε διαδρόμους υπερσυνταγογράφησης και διαγνωστικών εξετάσεων γι αυτό θα αυξηθούν και οι έλεγχοι

Έχω δεσμευτεί στον Υπ Υγείας ότι οποιαδήποτε πρόσθετη εξοικονόμηση που θα δρομολογηθεί από δράσεις του Υγείας θα παραμείνει στον προϋπολογισμό του Υγείας για πρόσθετη στήριξη των μισθών του προσωπικού υγείας».