Κικίλιας για τα χαμένα ραντεβού εμβολιασμού: Οι πολίτες θα ενημερωθούν με μήνυμα στο κινητό τους για την νέα ημέρα και ώρα

Βασίλης Κικίλιας

Όπως κάθε Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και σήμερα μαζί του ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ενημερώνουν για το θέμα των εμβολιασμών και γενικότερα της πανδημίας στην Ελλάδα.

Η σημερινή ημέρα δεν είναι πολύ αντιπροσωπευτική όσον αφορά στα στοιχεία για την πορεία του κορονοϊού στην χώρα μας, αφού πολύς κόσμος δεν βγήκε μέσα στον χιονιά να υποβληθεί τεστ, και τα κρούσματα είναι χαμηλά και τα τεστ που έγιναν μέχρι σήμερα στις 3 το μεσημέρι.

Σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους ενημέρωσαν για το τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι εξαιτίας της κακοκαιρίας αναβλήθηκαν εμβολιασμοί και ραντεβού που περιλαμβάνουν και την πρώτη δόση για κάποιους και την δεύτερη για άλλους είπε ότι οι πολίτες θα ενημερωθούν με μήνυμα στο κινητό τους για την ημέρα και την ώρα του εμβολιασμού.

Ο υπουργός Υγείας είπε ακόμα ότι τα εμβόλια που είχαν βγει από βαθιά κατάψυξη δόθηκαν με επιχείριση που στήθηκε σε 450 τρόφιμους και εργαζόμενους στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και στην δομή της Αμυγδαλέζας.

Εκεί εμβολιάστηκαν πάνω από 250 φιλοξενούμενοι από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και επίσης εμβολιάστηκαν ένστολοι και στρατιωτικοί.

Ο κ. Κικίλιας απηύθυνε έκκληση σε όποιον μπορεί να δώσει αίμα γιατί αυτή την περίοδο υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Σήμερα έγιναν πάνω από 25.000 εμβολιασμοί είπε ο κ. Θεμιστοκλέους παίρνοντας τον λόγο. Εξήγησε ότι όλα τα ραντεβού που δεν έγιναν θα ενημερωθούν οι πολίτες με μηνυμα sms στο κινητό τους.

Οι 60 – 64 θα εμβολιαστούν την επόμενη εβδομάδα και θα ενημερωθούν τρεις ημέρες πριν το ραντεβού.

Οι πολίτες που είχαν ραντεβού στο μεγάλο κέντρο Προμηθέας στο Μαρούσι θα εμβολιαστούν επίσης την άλλη εβδομάδα και θα ενημερωθούν με μήνυμα στο κινητό τους 3 ημέρες πριν.

Οι 75-79 που η πλειονότητά τους αφορά δεύτερη δόση θα εμβολιαστούν επίσης την επόμενη εβδομάδα και θα ενημερωθούν με τον ίδιο τρόπο.

Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Καιρικά φαινόμενα – Διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Κακοκαιρία “Μήδεια” – Εύβοια: Υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων της ΔΕΗ να επαναφέρουν το ρεύμα σε όλη την Εύβοια

Κακοκαιρία “Μήδεια”: Στα λευκά και η Χαλκίδα – Χωρίς Ρεύμα Μπούρτζι και Βαθύ Αυλίδας [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο