in ,

Κώστας Μαρκόπουλος: “Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 4/2 ΝΑΙ στην πρόληψη, ΝΑΙ στην ελπίδα, ΟΧΙ στον φόβο.”

Κώστας Μαρκόπουλος Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Παγκόσμια ημέρα στις 4 Φεβρουαρίου ορίζεται η Παγκόσμια ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ με στόχο την ευαισθητοποίηση κοινωνιών και κυβερνήσεων και με προσήλωση σε αυτά που σώζουν, δηλαδή την πρόληψη και την επένδυση στην επιστημονική πρόοδο.

Ο όρος «καρκίνος» ανήκει στον Ιπποκράτη καθώς και η ερμηνεία «όγκοι και εξογκώματα εσωτερικά και εξωτερικά» που σήμερα γνωρίζουμε ότι αναπτύσσονται άναρχα και επιθετικά καταστρέφοντας και διαβρώνοντας υγιή κύτταρα και όργανα του σώματος του ανθρώπου.

Συχνότεροι καρκίνοι στον πνεύμονα, το παχύ έντερο, του μαστού, το στομάχι, τον προστάτη, του τραχήλου της μήτρας. Βασικές αιτίες το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η μόλυνση ατμόσφαιρας, χημικά και λιπάσματα στις τροφές, ειδικοί ιοί, ακτινοβολία, κατάχρηση αλκοόλ κλπ. Πρώτος καρκίνος στην Ελλάδα είναι ο καρκίνος πνεύμονος (10.000 νέες περιπτώσεις ανά έτος). Πρώτος σε θανάτους επίσης ο καρκίνος πνεύμονος.

Νέα όπλα που έχει παρατάξει η Ιατρική Επιστήμη για την αντιμετώπιση του καρκίνου είναι: η ρομποτική χειρουργική, η ανοσοθεραπεία, η φωτοδυναμική θεραπεία, οι ραδιοσυχνότητες, η μοριακή ανάλυση του όγκου που μας κατευθύνει σε εξειδικευμένες θεραπείες. Ωστόσο η σημαντικότερη προστασία για όλους είναι η πρόληψη, δηλαδή η συχνή εξέταση (ανά έτος ή διετία) των βασικών συστημάτων του οργανισμού και η ανακάλυψη ενός όγκου σε αρχικό στάδιο που σημαίνει αντιμετώπιση και οριστικά ίαση. Και βέβαια η ¨διόρθωση» των κακών συνηθειών μας (παχυσαρκία, υπερβολή στο αλκοόλ, υγιεινή διατροφή κλπ).

Το σημαντικότερο όλων είναι βέβαια η αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης όγκου από ογκολογικό συμβούλιο που αποτελείται από χειρουργό, ογκολόγο και ακτινοθεραπευτή ώστε να υπάρχει εξ αρχής σωστή και ολοκληρωμένη στρατηγική.

Αναγνωρίζω ότι το άκουσμα της λέξης «καρκίνος» σημαίνει άγχος, αναστάτωση, φόβος και κατάθλιψη. Η σωστή αντιμετώπιση και η πίστη σε μία σύγχρονη και ενημερωμένη ομάδα ιατρών σημαίνει ελπίδα, ανακούφιση και ποιότητα ζωής.

Χαλκίδα Ευβοίας: Τον συνέλαβε η ασφάλεια επ’ αυτοφώρω με πάνω από 2000 πακέτα τσιγάρα

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Μετά την απολύμανση στα λεωφορεία της Ιδιωτικής εταιρίας στο εργοτάξιο η Δημοτική αρχή μεταφέρει παράτυπα και μαθητές στα σπίτια τους

Χαλκίδα Ευβοίας: Χαλκίδα: Μετανιωμένη η νηπιαγωγός που έβγαλε την 4χρονη στο κρύο – Διχασμένοι οι γονείς

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

Ταξί

Χαλκίδα: Οδηγός ταξί βγήκε θετικός στον κορονοϊό και έπαιρνε κανονικά κούρσες σαν να μην τρέχει τίποτα

Το εμφιαλωμένο νερό «Δίρφυς»

ΔΙΡΦΥΣ ΑΕ: Αυστηρά μέτρα προστασίας της εταιρίας εμφιαλωμένου νερού Δίρφυς ΑΕ για τη θωράκιση της υγείας των εργαζομένων της