Κώστας Μαρκόπουλος στο ΘΕΜΑ 104,6: “Είμαστε μακριά ακόμα από την ανοσία”

«Ρίσκο» χαρακτήρισε ο γιατρός και πρώην υπουργός το άνοιγμα των Λυκείων

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

«Η κυβέρνηση παίρνει ένα ρίσκο με το άνοιγμα των λυκείων, διότι είμαστε ψηλά σε κρούσματα, καταλαβαίνω την αγωνία, αλλά δεν το αντιλαμβάνομαι αυτό το ρίσκο», δήλωσε ο γιατρός και πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Εξέφρασε τον φόβο του ότι το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να αποβεί ένα ακόμη όπλο στο χέρι του ιού και όχι της ανοσίας. Αναφερόμενος ειδικά στα self test είπε ότι είναι μία βοήθεια, αλλά δεν είναι το παν, έχει πολλά ψευδώς αρνητικά.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Του πάτησε το πόδι με το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε – Τα κατέγραψε όλα στην κάμερα [BINTEO]

Είμαστε σε ασύντακτη πορεία εδώ και πολύ καιρό, τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση αλλά και τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, καθώς όπως είπε, δίνουν αντιφατικά και αντικρουόμενα μηνύματα. Συνεχίζοντας την αιχμηρή κριτική, τόνισε πως οι λοιμωξιολόγοι περισσότερο πολιτεύονται παρά προστατεύουν τη δημόσια υγεία, όταν λένε εντελώς διαφορετικά πράγματα και αλλάζουν την άποψή τους μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

https://soundcloud.com/user-86009823/20210412a-1

«Δεν υφίσταται ανοσία αγέλης, είμαστε πολύ μακριά. Η Αγγλία την κατακτά που θα φτάσει την επόμενη εβδομάδα με 70% εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει, ενώ εμείς είμαστε στο 7% εμβολιασμένων και 10% των ανθρώπων που έχουν νοσήσει, άρα το μόνο που μπορεί να μας βοηθήσει είναι ο καλός καιρός» σημείωσε.

Μιλώντας για τον εμβολιασμό, τόνισε πως είμαστε μακριά ακόμη από την ανοσία, όμως το μόνο που θα μπορούσε να μας σώσει είναι η βελτίωση των καιρικών συνθηκών και της θερμοκρασίας. Ο πρώην υπουργός, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση όσον αφορά το θέμα των εμβολίων, λέγοντας πως διατηρεί μια στάση παθητική, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε εξασφαλίσει περισσότερα εμβόλια. Και αυτό, διότι η οικονομία της χώρας στηρίζεται στον τουρισμό. Εκτίμησε, ωστόσο, πως φέτος θα είναι τα πράγματα καλύτερα από πέρσι.

Πάντως, επισήμανε πως για το εμβόλιο η ανοσία διαρκεί 6-8 μήνες, σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο και ενδεχομένως να χρειαστεί επανάληψη. Ενώ υπογράμμισε πως από το φθινόπωρο θα επιστρέψουν τα κρούσματα ειδικότερα στις Βορειότερες χώρες, όμως θα υπάρχει έως τότε ένας ικανός βαθμός ανοσίας.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ψαχνά Ευβοίας: Σοκαριστικό τροχαίο στον Κολοβρέχτη – Ουρά τα αυτοκίνητα [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Άγριο επεισόδιο στην Χαλκίδα Ευβοίας – Τρόμος για κόρη και μάνα το απόγευμα της Κυριακής

Δήμος Καρύστου: Θετικός Δημοτικός υπάλληλος στον κορονοϊό – Κλειστό αύριο Δευτέρα το Δημαρχείο

Δροσιά Χαλκίδας: Μπούκαραν στο σπίτι και της πήραν τα χρυσαφικά….

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Εύβοια: Μικρή φώκια κάνει βόλτες στην Νέα Αρτάκη και στα Πολιτικά [ΒΙΝΤΕΟ]

Άγριος ξυλοδαρμός στο Βασιλικό Ευβοίας – Πατέρας χτυπούσε τα παιδιά του μέσα στο σπίτι

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο