Μεγάλη Ιατρική επιτυχία: Η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη στην Ελλάδα που έσωσε ζωή είναι γεγονός

giatori

 η οποία  Σε χιλιάδες συνανθρώπους μας, δίνει ελπίδα μα ιατρική επιτυχία που σημειώθηκε στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, γνωστοποίησε πως πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από ζωντανό δότη σε ζωντανό λήπτη στη χώρα μας.

Πρόκειται για έναν πατέρα που έδωσε ζωή στην κόρη του, ενώ η επέμβαση πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη (02/01), στο Λαϊκό Νοσοκομείο, από τους Καθηγητές Χειρουργικής Γεώργιο Σωτηρόπουλο και Dieter Broering.

Η ανάρτηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη

“Πραγματοποιήθηκε χτες με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στη χώρα μας από ζωντανό δότη (πατέρας), σε ζωντανό λήπτη (κόρη)!

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο από τον Καθηγητή Χειρουργικής Γεώργιο Σωτηρόπουλο, με τη συμβολή του Καθηγητή Χειρουργικής Dieter Broering.

Πρόκειται για μια σπουδαία εξέλιξη η οποία δίνει ελπίδα σε πάρα πολλούς ανθρώπους στη χώρα μας. Καλή ανάρρωση στον πατέρα και την κόρη, εύχομαι αυτή η δύναμη ελπίδας να τους συντροφεύει πάντα στη ζωή”.