Πιθανές λύσεις για να καταπολεμήσετε την ανησυχία

think

Αν ανήκετε σε αυτούς τους ανθρώπους που ανησυχούν μόνιμα πολύ, τότε σίγουρα δεν περνάτε και πολύ καλά αρκετές φορές. Και πώς να είστε καλά, όταν το μόνο που σκέφτεστε είναι οι ανησυχίες σας; Το κακό είναι ότι η συνεχής ανησυχία μπορεί πολύ εύκολα να γίνει χρόνιο στρες το οποίο με τη σειρά του μπορεί να σας προκαλέσει μέχρι και σωματικά προβλήματα.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποια αγχώδη διαταραχή, η καλύτερη λύση θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό. Πέρα από αυτό, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω.

  1. Σημειώστε τις ανησυχίες σας

Ένα πρώτο βήμα το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά είναι το να σημειώσετε τις ανησυχίες σας, δημιουργώντας μια λίστα. Μπορείτε ακόμη και να τις κατηγοριοποιήσετε ανάλογα με το ποια είναι πιο έντονη ή πιο συχνή.

  1. Σκεφτείτε τι μπορείτε να επιλύσετε

Τώρα που έχετε όλες σας τις ανησυχίες σε μια σειρά, μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε τι μπορείτε να επιλύσετε και τι όχι. Αν ανησυχείτε για κάτι το οποίο μπορείτε να επιλύσετε τότε θα σας βοηθήσει το να αρχίσετε να σκέφτεστε τα βήματα που θα χρειαστεί να κάνετε ως προς αυτό. Αν έχετε ένα πλάνο δράσης, δεν θα χρειάζεται να αγχώνεστε πια για το πώς θα κινηθείτε. Από την άλλη πλευρά, αν η ανησυχία σας αφορά κάτι το οποίο δεν μπορείτε να λύσετε και δεν εξαρτάται από εσάς, τότε θα πρέπει να αποδεχτείτε ότι δεν μπορείτε να το ελέγξετε και θα πρέπει να προσπαθήσετε να μην το σκέφτεστε πια.

  1. Μην δίνετε πολύ μεγάλη βάση σε ό,τι δεν λύνεται

Θέλουμε να επιμείνουμε σε αυτό. Δεν πρέπει να δίνετε μεγάλη βάση σε ό,τι δεν μπορείτε να λύσετε. Αν το κάνετε αυτό, θα καταλήξετε να ανησυχείτε συνεχώς για πράγματα τα οποία σας προκαλούν αμφιβολίες και θα κάνετε άσχημα σενάρια για το μέλλον, τα οποία είναι πιο πιθανό ότι δεν θα συμβούν ποτέ.

  1. Προγραμματίστε μια συγκεκριμένη ώρα για να ανησυχήσετε

Αυτό μπορεί να νιώθετε ότι δεν θα σας βοηθήσει. Αλλά πραγματικά είναι καλύτερο να έχετε μια συγκεκριμένη ώρα κατά την οποία θα επιτρέψετε στον εαυτό σας να ανησυχήσει από το να επηρεάζει αυτή η ανησυχία κάθε στιγμή της ζωής σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να ελευθερώσετε το μυαλό σας στη συνέχεια.

Μια έξτρα λύση

Έχουμε να προτείνουμε μια έξτρα λύση που μπορεί να σας βοηθήσει. Μπορεί να έχετε ακούσει, τώρα τελευταία, σχετικά με προϊόντα όπως οι ανθοί κάνναβης, το λάδι, οι κάψουλες κ.τ.λ. Το λάδι είναι από τα πιο γνωστά προϊόνταCBD. Μπορεί να έχετε αναρωτηθεί, λοιπόν, πού βοηθάει το λάδι κάνναβης.Τόσο το λάδι, όσο και οι ανθοί κάνναβης και τα υπόλοιπα προϊόνταCBD, περιέχουν κανναβιδιόλη* (CBD), ένα φυσικό συστατικό της κάνναβης. Δεν έχει ψυχοτρόπο δράση, όπως η THC, αλλά αρκετές μελέτες αναδεικνύουν ότι μπορεί να έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό, όπως είναι η μείωση του άγχους που μας αφορά εδώ.

*Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας προτού την χρησιμοποιήσετε.