Τέλος στον κορονοϊό το 2022;

27 Σεπτεμβρίου 2021, 7:16 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Εμβόλιο Κορονοϊός

Σε εποχική γρίπη θα εξελιχθεί ο κορονοϊός, σύμφωνα με την εκτίμηση του διευθύνοντα συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Ο κ. Μπουρλά ανέφερε πως θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, μέσα στον επόμενο χρόνο, αν και, όπως είπε, θα εμφανίζονται συνεχώς νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Όπως είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer, με τον καιρό ο κορονοϊός θα εξελιχθεί σε εποχική γρίπη η οποία θα απαιτεί ετήσιο εμβολιασμό, σύμφωνα με το BusinessInsider.

Σημειώνεται πως σε συνέντευξή του στο ABC News και στον Τζορτζ Στεφανόπουλος, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του συναδέλφου του στη Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, ο οποίος είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η πανδημία «θα τελειώσει μέσα στον επόμενο χρόνο».

Αλβέρτος Μπουρλά

Ο Μπουρλά σχολιάζοντας τα λόγια του Μπανσέλ ανέφερε: «Συμφωνώ με την άποψη ότι μέσα σε ένα χρόνο θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή» προσθέτοντας ωστόσο, πως «αυτό δεν σημαίνει πως νέες μεταλλάξεις θα πάψουν να μας απασχολούν».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι οι ετήσιοι εμβολιασμοί. Αλλά δεν το γνωρίζουμε πραγματικά. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τα δεδομένα».

Σχολίασε και την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού λέγοντας ότι είναι ένα ιδιαίτερα θετικό βήμα, ενώ σχετικά με την απόφαση της διευθύντριας του CDC για την τρίτη δόση προς τους ηλικιωμένους και άλλους ευάλωτους, είπε ότι είναι «πολύ καλή». Σχολίασε, δε, πως «ανυπομονούμε να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε όλους αυτούς τους ευάλωτους ανθρώπους, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την πανδημία».

Τέλος, για τον εμβολιασμό των παιδιά, υπογράμμισε πως οι παιδικές λοιμώξεις από τον κορονοϊό έχουν εκτοξευθεί σε ανησυχητικά επίπεδα, ενώ σημείωσε ότι αναμένεται να υποβάλουν τα δεδομένα τους στον FDA για επανεξέταση πολύ σύντομα.

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

fb1

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.