,

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών – Συνολικά 70 δόσεις διατέθηκαν. Το eviathema.gr στο σημείο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

20 Ιανουαρίου 2021, 7:17 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Κέντρο Υγείας Ψαχνών - Εμβολιασμοί Covid 19

Οι εμβολιασμοί για τον Covid 19 ξεκίνησαν σήμερα Τετάρτη 20/01 στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών, αφού αποτελεί ένα εκ των δύο Εμβολιαστικών Κέντρων του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Η κάμερα του eviathema.gr κατέγραψε την διαδικασία το μεσημέρι της Τρίτης. Από τις 8 το πρωί εως αργά το απόγευμα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά πάνω από 70 εμβολιασμοί σε ηλικιωμένους άνω των 80 ετών, ενώ κατά την διάρκεια της ημέρας προσήλθαν και άτομα από σώματα ασφαλείας.

Στο Κέντρο Υγείας σήμερα επέβλεπε την διαδικασία ο Διευθυντής κ. Νίκος Δήμου ενώ παρών ήταν και η Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου κ. Άντα Σοφία καθώς και η νοσοκόμα – Πρόεδρος της Σχολικής Επιτρολής κ. Αναστασία Καρατζά.

Εν αναμονή των επόμενων δόσεων εμβολίων για τον κορονοϊό βρίσκεται η χώρα, αλλά και το σύνολο των Ευρωπαϊκών κρατών, με την αγωνία για το αν θα έχουμε καταφέρει να πετύχουμε μια ικανοποιητική ανοσία του πληθυσμού να είναι έκδηλη. Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν φαίνεται έως και ιδιαίτερα δύσκολο να έχει χορηγηθεί εμβόλιο σε 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας μέχρι το τέλος Μαρτίου, δηλαδή σε ένα διάστημα 63 ημερών.

Τα νοσοκομεία αλλά και τα εμβολιαστικά κέντρα που ξεκινούν από σήμερα, θα εργάζονται κάθε μέρα εκτός Κυριακής. Αυτό σημαίνει πως για να πετύχουμε τον εμβολιασμό 1 εκατομμυρίου Ελλήνων θα έπρεπε κατά μέσο όρο να εμβολιάζονται περίπου 15-16 χιλιάδες άτομα την ημέρα, χωρίς βέβαια σε αυτά να υπολογίζουμε και εκείνους που θα πρέπει να λάβουν τη δεύτερη δόση.

ky1 ky7 ky6 ky4 ky3 ky2

Στα λευκά τα βουνά της Κεντρικής Εύβοιας – Εικόνες από ψηλά [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ]

Εύβοια: Ζευγάρι χάθηκε στην περιοχή “Άγιος” λόγω της χιονόπτωσης – Μεταφέρθηκαν ασφαλείς στο Σπίτι τους

Ιστιαία Ευβοίας: Νεαρός συνελήφθη από την Γ ΟΠΚΕ – Κυκλοφορούσε τα μεσάνυχτα με ποσότητα κάνναβης Skunk

Εύβοια: Σφοδρή χιονόπτωση σε πολλά σημεία της Εύβοιας [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.