Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τις πληροφορίες για θετικό δείγμα ντόπινγκ διεθνή ποδοσφαιριστή

17 Απριλίου 2024, 3:53 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τις πληροφορίες για θετικό δείγμα ντόπινγκ διεθνή ποδοσφαιριστή

Μια είδηση σοκ αποκάλυψε το dikisports.blogspot.com καθώς όπως αναφέρει υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή που ήταν στην αποστολή του εκτός έδρας αγώνα με τη Γεωργία.

Δεδομένου ότι πρόκειται για το πρώτο δείγμα δεν μπορεί να γίνει γνωστό το όνομα, κάτι που θα συμβεί σε περίπτωση ελεγχου του δεύτερου δείγματος κι εφόσον αυτό βρεθεί θετικό.

Να σημειώσουμε ότι ο έλεγχος δεν φέρεται να έχει πραγματοποιηθεί από συνεργείο δειγματοληπτών του ΕΟΚΑΝ (θα μπορούσε να είχε κληθεί από την UEFA να κάνει τον έλεγχο στις προπονήσεις της ομάδας), ωστόσο μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτές οι γραμμές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν είχε φτάσει καμία επίσημη ενημέρωση για θετικό δείγμα σε Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή.

Κι αυτό είναι λίγο οξύμωρο καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις μόλις εντοπιστεί θετικό δείγμα στο εργαστήριο που αναλαμβάνει τον έλεγχο ενημερώνονται σχεδόν ταυτόχρονα η Διεθνής Ομοσπονδία του Αθλήματα, ο WADA, η εγχώρια ομοσπονδία και ο ίδιος ο αθλητής.

Την ίδια ώρα ένα άλλο στοιχείο το οποίο προκαλεί εντύπωση είναι ότι στο κείμενο του «dikisports» γίνεται αναφορά στο International Testing Agency, ως τον ελεγκτικό μηχανισμό που πραγματοποίησε τη δειγματοληψία, ωστόσο το ITA δεν είναι official partner ούτε της UEFA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου η οποία είχε την ευθύνη του συγκεκριμένου αγώνα), ούτε της FIFA (Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου). Κι αυτό το στοιχείο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η UEFA έχει δικούς της δειγματολήπτες (γιατί είναι μια εύρωστη οικονομικά ομοσπονδία η οποία μπορεί να το κάνει χωρίς να σκέφτεται τα έξοδα), αλλά και τη μη ενημέρωση της ΕΠΟ δημιουργεί πολλές απορίες.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε επίσης ότι στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το θετικό δείγμα (με την ολοκλήρωση του ελέγχου και του δεύτερου δείγματος) η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δεν κινδυνεύει με οποιαδήποτε κύρωση, σε αντίθεση με τον ποδοσφαιριστή.

Αυτή θα προκύψει μετά την εξέταση και του δεύτερου δείγματος, αλλά θεωρητικά μέχρι τότε ο ποδοσφαιριστής μπαίνει στον… πάγο (από τη στιγμή όμως που θα έχει προκύψει ενημέρωση της ΕΠΟ και της ομάδας του).

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.