Εύβοια: 3+1 παραλίες με καταγάλανα νερά κοντά στην Αθήνα

8 Μαΐου 2024, 10:55 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Εύβοια: 3+1 παραλίες με καταγάλανα νερά κοντά στην Αθήνα

Η Εύβοια, ως γνωστόν, φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες της, απομονωμένες ή μη. Ειδικότερα εκείνες που βρέχονται από το Αιγαίο, είναι πραγματικά στολίδια.

Είτε θέλετε να κάνετε μία μονοήμερη εκδρομή είτε αφού τα σμαραγδένια και κρύα νερά τους, μας καλούν για να τα απολαύσουμε, ακόμη και για ημερήσια ή διήμερη εκδρομή. Εύβοια: 3+1 παραλίες με καταγάλανα νερά κοντά στην Αθήνα

Το νησί της Εύβοιας είναι μία ανάσα από την Αθήνα και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο νησί μας, που τα έχει όλα: Άγρια φυσική ομορφιά, δάση, φαράγγια, πηγές, μαγευτικές παραλίες, ορεινά γραφικά χωριά.

Κάποιοι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές στην Εύβοια είναι:

Λιχαδονήσια: Οι «Σεϋχέλλες» της Ελλάδας μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα

Αν οι Σεϋχέλλες σας πέφτουν κάπως… μακριά, μια καλή εναλλακτική είναι τα Λιχαδονήσια. Τα καταγάλανα νερά τους σε παραπέμπουν σε κάποιο εξωτικό νησί,  ωστόσο, απέχουν μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα! 

Τα Λιχαδονήσια βρίσκονται δυτικά της βόρειας Εύβοιας και είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας και ενός μεγάλου σεισμού που έγινε το 426 π.Χ.

Το όνομά τους το πήραν από τον δούλο του Ηρακλή, τον Λίχα. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Διηάνειρα, η γυναίκα του Ηρακλή νομίζοντας ότι την έχει απατήσει, του έστειλε με τον Λίχα έναν δηλητηριασμένο χιτώνα. Όταν ο Ηρακλής τον φόρεσε υπέφερε από τους πόνους, άρπαξε τον υπηρέτη του και τον εκσφενδόνισε προς τη θάλασσα. Από τα μέλη του που έπεσαν στο νερό σχηματίστηκαν οι Λιχάδες, ή αλλιώς τα Λιχαδονήσια. Το ένα από τα νησάκια κατοικούταν μέχρι το 1964, όπου εγκαταλείφθηκε γιατί δεν είχε ρεύμα και νερό. 

Μεταξύ των νησιών και του Μαλιακού ζουν μερικές φώκιες, που αποτελούν και ατραξιόν για τους επισκέπτες. Εκεί πίσω υπάρχει και ένα ναυάγιο του 1943, όπου οι βάρκες έχουν πάτωμα με τζάμι για να μπορείς να το δεις στον βυθό. Επάνω στο κύριο νησάκι του συμπλέγματος υπάρχει μια καντίνα για φαγητό και μια 2η για καφέ.

Πώς να πάω στα Λιχαδονήσια 

Καθημερινά πραγματοποιούν δρομολόγια τα καραβάκια Λιχαδονήσια Ι και «Λιχαδονήσια ΙΙ» από τα Καμένα Βούρλα. Επίσης, δρομολόγια γίνονται και από το το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου στη Βόρεια Εύβοια, αλλά και  από τον Κάβο.

Παραλία Ελληνικά (Άγιος Νικόλαος)

Η παραλία του Αγίου Νικολάου με τα καταγάλανα, ρηχά νερά της και την χρυσή αμμουδιά κερδίζει αμέσως την αγάπη των επισκεπτών, ενώ το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο κέντρο του κόλπου μαγεύει τους ταξιδιώτες.

Ορισμένοι, μάλιστα, επιχειρούν να φτάσουν ως αυτό κολυμπώντας, καθώς η απόσταση δεν είναι μεγάλη!

Πώς θα πάω στον Άγιο Νικόλαο

Απέχει περίπου 100χλμ. από την Χαλκίδα και πολύ κοντά στην παραλία θα βρείτε ταβέρνες, καφετέριες και μαγαζιά για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα για το μπάνιο με την οικογένειά σας.

Παραλία Κλιμάκι

Σε μερικά λεπτά από το χωριό των Αγίων Αποστόλων (Πετριές), το Κλιμάκι σάς περιμένει σε έναν κολπίσκο που σχηματίζει μια σχετικά μικρή παραλία, η οποία περικλείεται από κατάφυτα βράχια, που χαρίζουν όμορφο χρώμα στα νερά.

Το Κλιμάκι είναι από τις λίγες θάλασσες της Εύβοιας στην πλευρά του Αιγαίου που δεν βαθαίνει απότομα, αλλά παραμένει σχετικά ρηχή, ενώ χαρακτηρίζεται για τη λεπτή της άμμο.

Πώς θα πάω στην παραλία Κλιμάκι

Οι ίδιες οι Πετριές είναι ένα γραφικό χωριουδάκι 223 κατοίκων, σκαρφαλωμένο στην πλαγιά ενός λόφου σε χαμηλό υψόμετρο 140 μέτρων, σε απόσταση μόλις 2 ωρών και 10 λεπτών από την Αθήνα.

Παραλία Κορασίδα

Ακολουθώντας την κατεύθυνση προς το χωριό της Αχλαδερής, θα φτάσετε στη μοναδική Κορασίδα. Τα τιρκουάζ νερά της που θυμίζουν Καραϊβική και η άγρια ομορφιά της θα σας ταξιδέψουν αλλού. Η παραλία Kορασίδα είναι μια πανέμορφη παραλία με βότσαλα που μοιάζουν σαν κουφέτα και κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά (αποτελεί τέλειο συνδυασμό βουνού και θάλασσας). Η παραλία αυτή είναι μία από τις γραφικότερες της Ελλάδος μαζί με του Καλάμου. Διακρίνονται για τη σπάνια γεωγραφική τους θέση και τη γραφικότητα τους.

Μετά το μπάνιο, μπορείτε να τσιμπήσετε καλοκαιρινά μεζεδάκια στις ταβέρνες που βρίσκονται πάνω απ’ την παραλία.

Πώς θα πάω στην παραλία Κορασίδα

Η πρόσβαση απλή και εύκολη. Απο Χαλκίδα ξεκινάμε προς Νοτια Ευβοια. περνάμε Βασιλικό, Ερέτρια, συνεχίζουμε προς Αλιβέρι αφού περάσουμε την Αμάρυνθο και μετά το Αλιβέρι ακολουθούμε το δρόμο προς Κύμη. Περνάμε τη διαστάυρωση της Καρύστου και συνεχίζουμε προς Κύμη. Στο Νεοχώρι κάνουμε δεξιά (υπάρχει ταμπέλα στον κεντρικό δρόμο). Μετά από ένα περίπου χιλιόμετρο υπάρχει ταμπέλα που μας οδηγεί αριστερά για Αχλαδερή, Κορασίδα, απόσταση 8 χιλιόμετρα. Αν στη διασταύρωση συνεχίζαμε ευθεία ο δρόμος πάει στον Κάλαμο.

Πηγή

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.