in

EKTAKTO – Εύβοια: Έντονη βροχόπτωση στο Μαντούδι – Έπεσαν βράχια στο Δερβένι

βροχόπτωση στο Μαντούδι

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και  του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας για την κακοκαιρία που ήδη έχει ξεκινήσει στην Βόρεια Εύβοια.

Ήδη από το μεσημέρι σημειώνεται έντονη βροχόπτωση στο Μαντούδι, ενώ λόγω της καταστροφής μεγάλων δασικών εκτάσεων από τις πρόσφατες πυρκαγιές όλοι απεύχονται το να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Μέχρι και λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ της Τετάρτης, έντονη συνεχίζει να είναι η βροχόπτωση στην περιοχή του Μαντουδίου ενώ πτώση βράχων σημειώθηκε στην περιοχή Δερβένι λίγο πριν.

Νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού στην Βόρεια Εύβοια όπου ο δήμαρχος εκτός των άλλων πρότεινε να τοποθετηθούν μηχανήματα σε επίμαχα χωριά για την λάσπη που ενδέχεται να συσσωρευθεί στα σημεία καθώς επίσης για την ψυχολογική ενίσχυση των κατοίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eviathema.gr μεγάλη κινητοποίηση και των αστυνομικών δυνάμεων της κεντρικής Εύβοιας, για την ενίσχυση στην περιοχή των φαινομένων.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Πέμπτη από την ομάδα πρόγνωσης καιρού “Weather for Evia”:

Δύσκολη θα είναι αύριο η μέρα για πολλές περιοχές του νησιού μας καθώς θα έχουμε πολύ ισχυρά φαινόμενα και κυρίως οι ανατολικές περιοχές που βλέπουν στο Αιγαίο θα έχουν τα ποιο ισχυρό ισχυρά φαινόμενα.

Οι κάτοικοι που είναι στις περιοχές με το κόκκινο και μωβ χρώμα να προσέχουν ιδιαίτερα καθώς θα έχουμε μια σύγκλιση ανέμων βορείων με βορειανατολικων που αυτή η σύγκλιση θα ξεκινήσει από το πρωί να επηρεάζει την βόρεια Εύβοια ενώ προς το μεσημέρι θα αρχίζει να κατεβαίνει όλο και ποιο νοτιά και θα επηρεάζει περιοχές όπως την περιοχή της Βλαχίας, όλες τις περιοχές που είναι πίσω από την Δίρφυ, ίσως τα ορεινά της κεντρικής Εύβοιας και την περιοχή της Κύμης σε αυτές τις περιοχές φαίνεται ότι η σύγκλιση θα μείνει για αρκετές ώρες και να επηρεάζει αυτές τις περιοχές οπότε θα πρέπει να δείξετε ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΉ όλοι οι κάτοικοι που μένουν στις περιοχές με το κόκκινο και ιδιαίτερα με των μωβ χρώμα, όπου θα υπάρξει εξαιρετικά μεγάλη βροχόπτωση σε λίγες ώρες.

Φυσικά να δείξουν ΠΡΟΣΟΧΉ και η κάτοικοι που είναι στο άσπρο χρώμα καθώς με στο άσπρο χρώμα θα έχουμε έντονα έως και αρκετά ισχυρά φαινόμενα. Μέσα στο άσπρο χρώμα είναι περιοχές που είχαν μεγάλες φωτιές όπως η περιοχή της κεντρικής Εύβοιας αλλά φυσικά και η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας ΠΡΟΣΟΧΉ λοιπόν και σε αυτές τις περιοχές. Ζητάμε να υπάρχει ΕΠΑΓΡΎΠΝΗΣΗ και ο κρατικός μηχανισμός να είναι σε ετοιμότητα για τα πάντα το επόμενο 24ωρο. ΜΕΓΆΛΗ ΠΡΟΣΟΧΉ

βροχόπτωση στο Μαντούδι

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

· Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

· Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

«Ντύνεται» αθλητικά με graffiti το Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας – Μια πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Νέας Γενιάς

ΕΚΤΑΚΤΟ – Μαντούδι: Έκτακτη συνεδρίαση για την επιδείνωση του καιρού – Ακυρώθηκε η επίσκεψη στο λιμάνι

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αλιβέρι: Μπάχαλο με παρέμβαση της αντιπολίτευσης για το σχολείο του Αϊ Γιάννη – Τα έκαναν μαντάρα για μια ταμπέλα – Κίνηση ματ από το τοπικό συμβούλιο ανατρέπει πάλι τα δεδομένα

Σοβαρό τροχαίο κοντά στην Χαλκίδα – Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση οχημάτων με τραυματία

Άγριο κράξιμο σε εκπροσώπους του Επιμελητηρίου στην Βόρεια Εύβοια – “Εμείς καιγόμασταν και εσείς κάνατε διακοπές στην Σκύρο” – Δεν ήξεραν από που να φύγουν Μώρος και Μαραγκός

Δήμος Κύμης – Αλιβερίου: Το φαινόμενο οικονομικής κακοδιαχείρισης Δημαρχίας Δημήτρη Θωμά – Σε λίγες μέρες ξεκινά η επίμαχη δίκη – Αποκλειστικά έγγραφα που καίνε τον πρώην δήμαρχο και προέδρους

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Mad Clip: «Έτσι σκοτώθηκε ο trapper» – Πού κατέληξαν οι πραγματογνώμονες μετά από εξέταση της Porsche

Μίκης Θεοδωράκης: Η Κρήτη έτοιμη να τον «κλείσει» στην αγκαλιά της – Στον Γαλατά Χανίων η ταφή του