Η συγκινητική άφιξη της Παναγίας “Χιλιαδούς” στη Χαλκίδα – Παρών ο Γιώργος Αυτιάς

19 Απριλίου 2024, 1:08 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Η συγκινητική άφιξη της Παναγίας "Χιλιαδούς" στη Χαλκίδα - Παρών ο Γιώργος Αυτιάς

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και εγκρίσεως του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μακρυμάλλη Ψαχνών αρχιμ. Ιακώβου Μπαλωμένου, κατέφθασε το ιερό και θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας «Χιλιαδούς» στη Χαλκίδα και συγκεκριμένα στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Ξηρόβρυσης Χαλκίδος, όπου θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, έως τις 11π.μ.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε το πνευματικό εγερτήριο που έδωσε σε μικρούς και μεγάλους ο ερχομός της Παναγίας, ώστε κάθε ηλικίας άνθρωποι να συμμετάσχουν στην υποδοχή Της, μεταξύ των οποίων οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Ευάγγελος Φαλίδας και Κωνσταντίνος Πνευματικός και ο Δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Αυτιάς.

Η συγκινητική άφιξη της Παναγίας "Χιλιαδούς" στη Χαλκίδα - Παρών ο Γιώργος Αυτιάς
Η συγκινητική άφιξη της Παναγίας "Χιλιαδούς" στη Χαλκίδα - Παρών ο Γιώργος Αυτιάς 2

Σημαντική, επίσης, στις εκδηλώσεις τιμής προς την Υπεραγία Θεοτόκο ήταν η συμβολή του Δήμου Χαλκιδέων, με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής, της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ευβοίας, με την παρουσία φρουράς και τακτών περιπολιών και του Συλλόγου Ελληνικής πολιτιστικής παράδοσης «Τ’ Αλωνάκι», με την αποστολή και συμμετοχή τιμητικής αντιπροσωπίας.

Αμέσως μετά την άφιξη της ιεράς εικόνας στον Ι. Ναό, τελέσθηκε ιερά παράκληση και κατόπιν προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, ενώ μέχρι την αναχώρησή της τελούνται τακτικά ιερές ακολουθίες.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.