Κώστας Μαρκόπουλος: “ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (μερικές πικρές αλήθειες)”

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτια προχώρησε ο Πρώην Υπουργός και Ιατρός Κώστας Μαρκόπουλος σχετικά με το θέμα της Παράκαμψης Χαλκίδας…

Όταν ήρθε ο κ Μητσοτάκης στην Εύβοια με την δυσμενή συγκυρία των πλημμυρών υποσχέθηκε άμεση έναρξη εργασιών. Ενα χρόνο μετά έχει προστεθεί στο ΠΔΕ (πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) και το ΕΣΠΑ το νέο σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ.

Κι όμως σε καμία κατηγορία δεν υπάρχει το έργο της Παράκαμψης Χαλκιδας το οποίο αποτελεί έργο πνοής που θα αλλάξει την ζωή των πολιτών και θα ανακουφίσει την πόλη. Ούτε στο ΠΔΕ ούτε στο σχέδιο ανάκαμψης μπήκε την ώρα που και τα δύο δεν έχουν προϋποθέσεις βιωσιμότητας κλπ. Ενώ έχουν άμεση ροή χρηματοδότησης. Ειδικά για το σχέδιο ανάκαμψης δόθηκε η δικαιολογία ότι δεν έχει πολλά χρήματα για οδικά έργα.

Κι όμως ήδη δύο έργα ένα ώριμο (η συμπλήρωση της Ε 65 ) και ένα πιο ανώριμο (βόρειος οδικός άξονας Κρήτης) ήδη εστάλησαν στις Βρυξέλλες. Κόστος 452 και 427 εκ. € αντίστοιχα. Το έργο της Παράκαμψης θα….συμπεριληφθεί στο ΕΣΠΑ, αν……εγκριθεί στον αν αξίζει τα χρήματα του, όταν….γίνουν οι νέες μελέτες. Δηλαδή προκήρυξη πριν το 2025 αποκλείεται. (Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα έρθει διότι έχει επιλεγεί λάθος δρόμος) .

Γιατί έγινε αυτό; πολυ απλά γιατί ουδείς δεν παρακολουθεί τις επιλογές στις χρηματοδοτικές γραμμές. Εννοώ όσους ψηφίζουν και κυρίως την Περιφέρεια Στερεάς που επιδίδεται σε φωτογραφήσεις σε μικροεργα και αγνοεί την αξία υψηλής αξίας έργων που θα μεταμορφώσουν τον νομο.

Βέβαια στην κυβέρνηση είναι γνωστό ότι δεν ακούγεται ούτε η στερεά ούτε η Εύβοια για γνωστους και ορατούς λόγους. Απουσία στα μεγάλα έργα. Απουσία σε αποτελεσματικότητα στα μικρα (ολα τα έργα είναι μετέωρα). Απουσία σχεδιασμού και προστασία στο περιβάλλον. Απουσία ακόμα και στα έργα ύδρευσης όπου έχουμε προβλήματα στα υπόγεια ύδατα, ενώ το σχέδιο ανάκαμψης έχει 400 εκ. € γι αυτό ειδικά.

Η εικόνα είναι απογοητευτική και βέβαια εκπέμπει ανεπάρκεια γνώσης, ανεπάρκεια πληροφόρησης και κυρίως πρωτοφανή πολιτική αφωνία.

Θα μου ήταν εύκολο να ρίξω την ευθύνη στον πρωθυπουργό που ουσιαστικά φαίνεται ψευδόμενος. Ομως η αλήθεια είναι ότι αυτοί που ψεύδονται και ανεπαρκούν μαζί μένουν στον νομο. Δικιά τους δουλειά ήταν η διασφάλιση του μεγάλου έργου. Αλλά πώς να το κάνουν όταν έχουν πολιτική αφωνία; ο Μπακογιάννης έφυγε αλλά δεν τους έμαθε τα μονοπάτια της εξουσία. Δεν ήταν αυτή εξάλλου η φιλοδοξία του…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Βασιλικό Ευβοίας: Κλέφτες έκαναν “Πλιάτσικο” για δεύτερη φορά στο κατάστημα καφέ “Ρίζος” – Βίντεο Ντοκουμέντο την ώρα της διάρρηξης – Τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΟΚ – Χαλκίδα Ευβοίας: Γνωστός λογιστής αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στο γραφείο του

Θρήνος στην Χαλκίδα – 59χρονος Δημοτικός Υπάλληλος πατέρας 4 παιδιών έφυγε από κορονοϊό

Χαλκίδα: Τροχαίο ατύχημα στον Κόμβο Αγίου Στεφάνου Μεγάλο μποτιλιάρισμα από και προς τον Κόμβο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Πανικός στο Νοσοκομείο Χαλκίδας: 4 Τραυματιοφορείς θετικοί στον κορονοϊό – Ο ένας νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο