Ο Νίκος Μαστροκώστας στην έκθεση 4η verde.tek στο MEC Παιανίας

4 Απριλίου 2022, 10:36 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Την μοναδική εξειδικευμένη έκθεση της χώρας για τεχνολογίες περιβάλλοντος, κυκλικής οικονομίας και έξυπνων πόλεων , εξοπλισμού ΟΤΑ , 4η verde.tek στο MEC Παιανίας επισκέφτηκε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Ανακύκλωσης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Νίκος Μαστροκώστας ως αρμόδιος εκπρόσωπος του Δήμου την Παρασκευή 18-3-2022.

Στα πλαίσια της επίσκεψης συμμετείχε στην εκδήλωση για τα εναλλακτικά συστήματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων όπου ομιλητές ήταν :

– Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μανώλης Γραφάκος .
-Ο Πρόεδρο του ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ) κ. Ευάγγελος Καραμίντζιος
-Ο Διευθύνον Σύμβουλος του ΔΣ του ΕΟΑΝ κ. Νικόλαος Χιωτάκης
– Αντιπρόσωποι Συστημάτων και Παρεμβάσεις από στελέχη & Δήμους .

ΜΑΣΤΡΟ5

Ειπώθηκε ο κυρίαρχος ρόλος των Δήμων στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων καθώς από την αρχή του έτους έχει ξεκινήσει μεγάλη προσπάθεια η υγειονομική ταφή των Αστικών Στερών Αποβλήτων (ΑΣΑ) να φτάσει κάτω του 10% έως το 2030, όπως επίσης και ότι οι Δήμοι πρέπει να προβούν σε κατάρτιση νέων κανονισμών καθαριότητας οι οποίοι θα στα νέα πρότυπα ενώ θα πρέπει έχουν πίνακες προστίμων ( τον οποίο διαθέτει ο Δήμος εδώ και λίγες ημέρες ) .

Έγινε περιγραφή για τους νέους όρους που μπαίνουν με τον νέο νόμο 4819/2021 για τα Αδειοδοτημένα Συστήματα και για την προσπάθεια που γίνεται να φύγει η Ελλάδα από τους ουραγούς στην ανακύκλωση.

ΜΑΣΤΡΟ3

Μετά υπήρξε σειρά επαφών όπως με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ Μανώλη Γραφάκο, με τον Διευθύνων Σύμβουλο του Ε.Ο.Α.Ν κ Χιωτάκη Νικόλαο, με υπεύθυνους της Ελληνικής εταιρείας αξιοποίησης ανακύκλωσης ΕΕΑΑ με σκοπό την στήριξη στην προσπάθεια του Δήμου για αύξηση της ανακύκλωσης με την προμήθεια μπλε κάδων και νέου απορριμματοφόρου πρέσα για την ανακύκλωση ( μετα από ανάλογη επιστολή που έχει αποσταλεί από τον Αντιδήμαρχο ) .

ΠΡΟΜΗΘ. ΚΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜ. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ page 0001

Συζήτηση με ειδικευμένους στην κυκλική οικονομία GEOCYCLE και με εκπροσώπους άλλων Δήμων.

ΜΑΣΤΡΟ6
Η επίσκεψη στα περίπτερα ήταν πολύ εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα διότι η πλειοψηφία των περιπτέρων είχαν θέματα για ΟΤΑ και ΔΕΥΑ , όπως απορριμματοφόρα , συστήματα διαλογής και επεξεργασίας αποβλήτων, μηχανικά σάρωθρα , κάδους αποβλήτων, μηχανήματα έργου , αντλητικά συστήματα , συστήματα βελτίωσης ποιότητας νερού, τηλεμετρίας , στολισμού πόλεων και πολλά άλλα .

Όλα αυτά σε μια ολιστική αλλαγή του Δήμου για καλύτερη αποκομιδή, μεταφορά και διαχείριση αποβλήτων, με σκοπό την μείωση του όγκου των αποβλήτων προς χώρους ταφής ΧΥΤΑ , με ταυτόχρονη αύξηση της ανακύκλωσης κάνοντας προσθήκη κάδων στην πλειοψηφία των κοινοτήτων που δεν έχουν, διαφοροποίηση δρομολογίων και σειρά αλλαγών .

Σημαντική θέση θα έχει η ενημέρωση των πολιτών για τον νέο κανονισμό καθαριότητας του Δήμου, για τα πρόστιμα που περιέχει καθώς και σειρά εκδηλώσεων και διαμοιρασμό έντυπου υλικού ξεκινώντας από τα σχολεία για σωστή και ουσιαστική αύξηση της ανακύκλωσης .

ΜΑΣΤΡΟ4

Γίνετε μέλος στην κοινότητα VIBER του eviathema.gr για να μην χάνετε καμία είδηση

 

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.