Νέα Οδός
,

Ο Σπύρος Πνευματικός για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2020

5 Ιουνίου 2020, 1:52 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

“Η Ώρα της Φύσης”

Είναι η ώρα να δώσουμε στη φύση και το φυσικό περιβάλλον την κεντρική θέση σε όλες τις δημόσιες πολιτικές καθώς και στις καθημερινές μας συνήθειες, στον τρόπο που κινούμαστε, καταναλώνουμε και παράγουμε.

Σε αργία ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς με απόφαση του συντονιστή αποκεντρωμένης διοίκησης

Με πρωτοβουλίες όπως αυτή που ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, την κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης, την ανακύκλωση των συσκευασιών, τη στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις επιχειρήσεις, τις νέες πρακτικές στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι νέες «πράσινες» τεχνολογίες είναι σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια. Μπορούμε να προχωρούμε μπροστά χωρίς να καταστρέφουμε τη φύση.

Δυστυχώς, βλέπουμε καθημερινά στον κόσμο αλλά και στη χώρα μας τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που, σε μεγάλο βαθμό, είναι αποτέλεσμα και των ανθρώπινων συμπεριφορών και επιλογών.

Προστατεύοντας τη φύση, προστατεύουμε εμάς τους ίδιους. Αλλάζουμε τις συνήθειες μας για ένα πράσινο και βιώσιμο μέλλον, για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.