Συνάντηση μεταξύ Γιώργου Σπύρου και στελεχών του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας – Τι συζήτησαν

Συνάντηση του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης Γεώργιου Σπύρου με τον Γενικό Διευθυντή και τα στελέχη του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας

ΣΠΥΡΟΥ

Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Χαλκιδέων είναι οξύ, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα και ταχύτητα από όλους τους εμπλεκομένους (Δήμο, Περιφέρεια, κεντρικό κράτος και Φορέα διαχείρισης).

Σε αυτό το πλαίσιο ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Γεώργιος Σπύρου, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2024, συναντήθηκε, ενημερώθηκε και αντάλλαξε απόψεις με τον Γενικό Διευθυντή Χαράλαμπο Τσοκανή, τον νομικό σύμβουλο Σάκη Μαμή καθώς και τα άλλα επιτελικά στελέχη του Φορέα Διαχείρισης στα γραφεία του στη Θήβα.

Ο Γεώργιος Σπύρου τόνισε σε δήλωσή του τα εξής:

«Σε κάθε περίπτωση το νέο κύτταρο εναπόθεσης για τη Χαλκίδα δεν προβλέπεται να λειτουργήσει πριν από δυο χρόνια.

Ο Δήμος μας εν τω μεταξύ μπορεί και πρέπει να μειώσει το κόστος μεταφοράς, μιμούμενος το παράδειγμα των όμορων Δήμων που εξασφάλισαν δικά τους μεταφορικά μέσα και να εξοικονομήσει τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ σε ορίζοντα διετίας μειώνοντας αντίστοιχα τη δυσβάσταχτη οικονομική δαπάνη που σήμερα καταβάλλει.

Τέλος, μας ανησυχεί ιδιαίτερα η επίμονη δραστηριοποίηση της βιομηχανίας τσιμέντου Λαφάρζ στον τομέα των απορριμμάτων καθώς ύστερα και από τις συνεχείς εξαγορές από αυτήν εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα διαλογής και διαχείρισης, γίνεται ολοένα και πιο ορατό το σχέδιο για επανάχρηση του σχολάζοντος εργοστασίου στο Βαθύ Αυλίδας ως μιας εθνικής κλίμακας μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, σχέδιο για το οποίο έχουμε κρούσει έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου.

Καλούμε όλους τους φορείς του τόπου να επαγρυπνούν και αντισταθούν σε μία τόσο επιζήμια για το τόπο μας εξέλιξη».