,
Είδηση για: #

Θανάσης Ζεμπίλης: Με ερώτηση στη Βουλή ζητά την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στην Αυλίδα

30 Σεπτεμβρίου 2020, 11:05 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Θανάσης Ζεμπίλης

Η χθεσινή αιματηρή συμπλοκή προσφύγων στην δομή φιλοξενίας στην Ριτσώνα επαναφέρει με τον πιο δραματικό τρόπο το φλέγον ζήτημα της αστυνόμευσης τόσο στο ΚΥΤ, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Το θέμα eviathema.gr της επίθεσης στον 25χρονο στην Χαλκίδα στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, ενεργώντας άμεσα, κατέθεσε την υπ. αρ. 10205 ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με την οποία ζητάει την επανίδρυση του Αστυνομικού Σταθμού Αυλίδας ή την ίδρυση Β´ Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, με περιοχές δικαιοδοσίας την Αυλίδα και την Ανθηδόνα. Ειδικότερα η ερώτηση έχει ως εξής:

«Κύριε υπουργέ,

Στο Προεδρικό Διάταγμα 7/2017 «Αναδιάταξη – αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας» προβλεπόταν, μεταξύ άλλων, η κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Αυλίδας, με τις περιοχές δικαιοδοσίας του να εντάσσονται στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας. Έκτοτε, ωστόσο, έχουν ανακύψει ιδιαιτέρως σοβαροί λόγοι για την αναθεώρηση αυτής της απόφασης, αφού οι νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν επιβάλλουν την επανίδρυση του Αστυνομικού Σταθμού ή την ίδρυση Β´ Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, που θα περιλαμβάνει την ΔΕ Αυλίδας, την ΔΕ Ανθηδόνος και το ΚΥΤ Ριτσώνας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως γνωρίζετε, στην Αυλίδα και ειδικότερα στην περιοχή της Ριτσώνας λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα στην ηπειρωτική χώρα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στο οποίο διαμένουν 3.500 περίπου άνθρωποι. Στην ανωτέρω δομή, λόγω και του μεγάλου αριθμού των φιλοξενουμένων, παρατηρούνται συχνά εντάσεις και επεισόδια.

Χαρακτηριστικά, κατά το χθεσινό βράδυ της 29ης Σεπτεμβρίου διαδραματίστηκε αιματηρή συμπλοκή μεταξύ προσφύγων. Για την πρόληψη και την καταστολή τέτοιων παραβατικών συμπεριφορών και εγκληματικών δράσεων απαιτείται η άμεση και κατεπείγουσα επέμβαση της αστυνομικής αρχής.

Παρά ταύτα, το ΑΤ Χαλκίδας απέχει περίπου 20χλμ, γεγονός που προκαλεί επιχειρησιακές δυσχέρειες, αλλά παράλληλα εντείνει και το αίσθημα ανασφάλειας τόσο των κατοίκων, όσο  και των προσφύγων- μεταναστών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στις περιπτώσεις αυτές η εγγύτητα της αστυνομικής δύναμης εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς των ανθρώπων.

Για τον λόγο αυτό, διακηρυγμένη θέση της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της αστυνόμευσης και η ίδρυση αστυνομικών τμημάτων και σταθμών, πλήρως στελεχωμένων και εξοπλισμένων, κοντά στις δομές φιλοξενίας.

Περαιτέρω, θα πρέπει να επισημανθεί και ο μεγάλος αριθμός των παραθεριστικών κατοικιών, ιδιαίτερα στην Κοινότητα της Παραλίας Αυλίδας, όπως επίσης και το φαινόμενο της ”εισαγόμενης” εγκληματικότητας από περιοχές της Αθήνας, καθώςη Αυλίδα αποτελεί την πλησιέστερη Δημοτική Ενότητα του Δήμου Χαλκιδέων προς την Αττική.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο ΚΥΤ Ριτσώνας και την ευρύτερη περιοχή της Αυλίδας;                                     

2)Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την επανίδρυση του Αστυνομικού Σταθμού Αυλίδας ή την ίδρυση Β´ Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, με περιοχές δικαιοδοσίας του την Αυλίδα, την Ανθηδόνα και το ΚΥΤ Ριτσώνας;»

Ειδήσεις Σήμερα: 

Στο κενό οι καταγγελίες του συκοφάντη blogger κατά λειτουργών της δικαιοσύνης

Τέσσερις συλλήψεις από την ΟΠΚΕ εχθές και σήμερα σε Αρτάκη και Χαλκίδα – Κατάσχεση συσκευασιών με Κοκαΐνη και Ηρωίνη

Χαλκίδα Ευβοίας: Άγνωστος μαχαίρωσε 25χρονο σε κεντρικό σημείο

Χαλκίδα Ευβοίας: Επ αυτοφώρω 2 αλλοδαποί με κάνναβη και κοκαΐνη το βράδυ της Κυριακής

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Εύβοια, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.