Εμβόλιο της Pfizer: Βήμα-βήμα η διαδικασία για να εγκριθεί στην Ευρώπη και να φτάσει στην Ελλάδα

Ταυτόχρονα με την υπόλοιπη Ευρώπη το εμβόλιο στη χώρα μας – Πόσο έχουν προχωρήσει οι ανταγωνιστές της Pfizer

Pfizer εμβόλιο κορονοϊού ελλάδα

Με ταχύ ρυθμό κινούνται πλέον όλες οι διαδικασίες που θα φέρουν την ανθρωπότητα, για πρώτη φορά στην ιστορία, τόσο γρήγορα σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για μία μεταδοτική νόσο. Σήμερα, Τετάρτη, η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις βιοφαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και BioNTech για την προμήθεια του εμβολίου BNT162b1 αναμένεται να εγκριθεί από το Σώμα των Ευρωπαίων Επιτρόπων.

Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Κικίλιας – Πιθανή παράταση του lockdown

Η διαδικασία για την ευρωπαϊκή έγκριση του εμβολίου

Μετά την ανακοίνωση των πρώτων στοιχείων από την κλινική δοκιμή Φάσης 3, περί 90% αποτελεσματικότητας του εμβολίου σε 94 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις λοίμωξης COVID-19, χθες Τρίτη η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ κυρία Στέλλα Κυριακίδου ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους δύο εταίρους για την προμήθεια 300 εκατομμυρίων δόσεων του BNT162b1.

Η συμφωνία σήμερα τίθεται υπόψη του Σώματος των Επιτρόπων ενώ εν συνεχεία θα ζητηθεί η έγκριση των χωρών-μελών και «στη συνέχεια θα υπογράψουμε», εξήγησε η Ευρωπαία επίτροπος.

Protothema.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr