Πότε κλείνουν τα σχολεία το Πάσχα – Πώς τα επηρεάζουν τα σενάρια για εκλογές

Σχολεία

Καθώς μπαίνουμε στο κλίμα των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, πολλοί είναι αυτοί που ήδη αναζητούν πότε πέφτει το Πάσχα 2023, καθώς και πότε κλείνουν τα σχολεία.

Οι διακοπές των μαθητών το Πάσχα διαρκούν δύο εβδομάδες στα δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια.

Το Πάσχα πέφτει φέτος 16 Απριλίου 2023, και τα σχολεία κλείνουν για το Πάσχα 2023, την Παρασκευή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Συγκεκριμένα, φέτος θα κλείσουν στις 7 Απριλίου 2023, και θα ανοίξουν μετά το Πάσχα, στις 24 Απριλίου 2023.

Ωστόσο, σύμφωνα με το newsit το κλείσιμο των σχολείων για το Πάσχα αναμένεται να επηρεαστεί και από το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές, καθώς τα επικρατέστερα σενάρια «δείχνουν» κάλπες στις 9 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα σχολεία τα οποία θα γίνουν εκλογικά κέντρα, θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 7 Απριλίου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για την εκλογική διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που οι εκλογές γίνουν στις 9 Απριλίου, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια θα λειτουργήσουν κανονικά την Παρασκευή 7 Απριλίου, όπως και στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες.

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που “χτυπούσαν” καταστήματα σε Εύβοια και Αττική – Συνελήφθησαν 11 μέλη

Εύβοια: Συνελήφθη 51χρονος στην Αγία Μαρίνα Χαλκίδας μετά από αλιευτικό έλεγχο

Χαλκίδα: Συνελήφθησαν για ληστείες και κλοπές δύο 16χρονοι

Παραιτήθηκε η Σοφία Βότση από τον συνδυασμό του Δημήτρη Θωμά

Εύβοια: 4χρονο τραυματίστηκε σοβαρά στην Χαλκίδα – Τον πάτησε το αυτοκίνητο τον γονιών του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σάλος στην Κάρυστο με τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου – Κάπνιζε σε κλειστό χώρo ενώ απαγορεύεται; [ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]