«Μαύρισε το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο και έτρεμε» – Τι λέει ο 17χρονος από την Πάτρα που έπαθε ηλεκτροπληξία

17χρονος από την Πάτρα που έπαθε ηλεκτροπληξία
17χρονος από την Πάτρα που έπαθε ηλεκτροπληξία

«Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο και έτρεμε από το ηλεκτροσόκ» συγκλονίζει ο 17χρονος μαθητής που ήρθε σε επαφή με γυμνό καλώδιο στο σχολείο του στην Πάτρα και έπαθε ηλεκτροπληξία.

«Κατά τις 12.30 η ώρα στο σχόλασμα, πήγα να κατέβω από τις σκάλες για να πάω στο προαύλιο και εκεί υπήρχε ένα φωτιστικό, και ήταν ένα γυμνό καλώδιο, και όπως κατέβαινα το ακούμπησα και έσκασε το ρεύμα» περιγράφει, μιλώντας στο Live News.

Ο 17χρονος είχε τις αισθήσεις του και αφότου ενημερώθηκε η μητέρα του, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

«Πήγα στον Άγιο Ανδρέα, στο νοσοκομείο με τη μητέρα μου και επειδή δεν εφημέρευε, πήγαμε στο Ρίο με ασθενοφόρο».

«Ένα καλώδιο γυμνό που έβγαινε από μία τρύπα του τοίχου εκεί ήταν βιδωμένο φως, φως εξόδου, αυτά με την μπαταρία. Είχε αφαιρέσει το φως, ήταν το καλώδιο γυμνό στον τοίχο. Ακούμπησε το χέρι του στον τοίχο, όταν κατέβαιναν όλα μαζί τη σκάλα», είπε ο πατέρας του 17χρονου. «Ήταν μέχρι τον ώμο, είχε μαυρίσει η παλάμη του και φοβήθηκε γιατί έκλεινε τα δάχτυλά του και άνοιγαν μόνα τους. Δεν ακούμπησε μέταλλο ευτυχώς, δεν ακούμπησε κάγκελα και είμαστε τυχεροί» προσέθεσε.

Ο τραυματισμός του μαθητή αναστατώνει το σχολείο συνολικά, με γονείς να ζητούν εξηγήσεις και διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των παιδιών τους.

«Το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα είναι ένα σχετικά καινούργιο σχολείο και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες σε όλες τις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρολογικών, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί οι υπηρεσίες του Δήμου πήγαν στο σχολείο για να αποκαταστήσουν την βλάβη», δήλωσε η Κατερίνα Σίμου, αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Πατρών.

«Δεν αισθάνθηκα καμία ζαλάδα, μόνο το χέρι μου πόναγε πολύ και από το σοκ πήδηξα τα σκαλιά και δεν κρατήθηκα» λέει ο μαθητής, ο οποίος επαναλαμβάνει πως δεν προσπάθησε να πιάσει το γυμνό καλώδιο, αλλά το ακούμπησε τυχαία, όπως περνούσε από το σημείο.

Μετά από ώρες αγωνίας ο μαθητής επέστρεψε σπίτι του υγιής και το πρωί πήγε κανονικά στο σχολείο του.

«Θα μπορούσε να ακουμπήσει και άλλο παιδί γιατί κατέβαιναν όλα μαζί στα σκαλιά, να έχουν επαφή μεταξύ τους τα παιδιά και να τους χτυπήσει όλους. Ήρθε και στο νοσοκομείο ο διευθυντής, είπε ότι έχει ενημερώσει τον Δήμο. Αφού είναι καλά, το ξεπερνάς» είπε ο πατέρας του.

Άγνωστοι κατέστρεψαν το φωτιστικό ασφαλείας

Ο έλεγχος στο σχολείο έδειξε πως το φωτιστικό ασφαλείας είχε καταστραφεί από αγνώστους και όπως φαίνεται δεν επισκευάστηκε.

«Το φωτιστικό ασφαλείας, το οποίο λειτουργεί όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος, έσπασε την ώρα λειτουργίας του σχολείου. Το ερώτημα είναι πώς ακριβώς έσπασε το φωτιστικό ασφαλείας», πρόσθεσε η Κατερίνα Σίμου.

Τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου επισκεύασαν το φωτιστικό, με τεχνικούς να εκφράζουν αμφιβολίες, για τον τρόπο που έγινε το ατύχημα.

«Το περιστατικό αφορά φωτιστικό ασφαλείας, το οποίο ήταν τοποθετημένο στο χώρο του κλιμακοστασίου βάσει των τεχνικών προδιαγραφών από την κατασκευή του σχολείου και σε ύψος που δεν μπορεί να έρθει σε επαφή άνθρωπος, χωρίς να καταβάλει προσπάθεια και να χρησιμοποιήσει σκάλα. Όπως δε, μας πληροφόρησαν στο φωτιστικό υπήρξε βανδαλισμός, με τα γνωστά αποτελέσματα», δήλωσε η διεύθυνση αυτεπιστασία Δήμου Πατρών.

Τεχνικοί του Δήμου έκαναν έλεγχο συνολικά στο σχολείο και άναψαν πράσινο φως για τη συνέχιση των μαθημάτων, με τον 17χρονο που μας εξιστόρησε την περιπέτειά του, να προσπαθεί να αφήσει πίσω τα όσα του συνέβησαν.