Μαζική τροφική δηλητηρίαση μετά από πανηγύρι στην Ηλεία – Στο κέντρο υγείας 37 άτομα

9 Μαΐου 2024, 2:20 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Νοσοκομείο

Σε μεγάλη περιπέτεια για τους κατοίκους χωριού της Βουπρασίας εξελίχθηκε η συμμετοχή σε πανηγύρι, καθώς 37 κατέληξαν στο κέντρο υγείας με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Οι κάτοικοι του χωριού συμμετείχαν στο πανηγυρικό εορταστικό τραπέζι που είχε στηθεί στον αύλειο χώρο εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Μαζική τροφική δηλητηρίαση μετά από πανηγύρι στην Ηλεία – Στο κέντρο υγείας 37 άτομα

Όπως κατήγγειλε στο ilialive.gr κάτοικος του χωριού που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, 37 άτομα, όλοι συνδαιτυμόνες στο ίδιο τραπέζι, λίγη ώρα μετά το γεύμα παρουσίασαν τα πρώτα συμπτώματα με έντονους πόνους στο στομάχι και την κοιλιακή χώρα. «Όλοι φάγαμε από το ίδιο φαγητό. Υπήρχε βραστό κρέας και γλυκά.

Λίγη ώρα μετά άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα. Έντονη αδιαθεσία, πόνοι στην κοιλιά και 37 άτομα καταλήξαμε στο κέντρο υγείας με τροφική δηλητηρίαση. Οι γιατροί που εφημέρευαν μας πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, φαρμακευτική αγωγή και ορούς».

Κάθε ηλικίας οι ασθενείς που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση

Από νωρίς το μεσημέρι, γύρω στη μία, μέχρι και το βράδυ στις οκτώ, το Κέντρο Υγείας Βάρδας δέχτηκε δεκάδες κατοίκους ηλικίας από 15 έως 90 ετών ακριβώς με τα ίδια συμπτώματα.

Οι πρώτοι ασθενείς ήταν δύο αδέρφια 15 και 16 ετών και η μητέρα τους. «Αρχικά νομίσαμε ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Μόλις όμως άρχισαν να έρχονται και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι ήταν όλοι από το ίδιο χωριό και βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι, διαπιστώσαμε αμέσως ότι πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση. Τα συμπτώματα ήταν έντονα: πόνοι στη κοιλιακή περιοχή, ναυτία, εμετός και διάρροια. Αμέσως παρασχέθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και διαχειριστήκαμε την κατάσταση στο κέντρο υγείας, χωρίς να χρειαστεί καμία διακομιδή. Οι ασθενείς παρέμειναν στη βραχεία νοσηλεία με ορούς και μόλις ένιωσαν καλύτερα επέστρεψαν όλοι στα σπίτια τους. Πάντως, μέχρι να ενεργήσουν τα φάρμακα υπέφεραν από τους πόνους», είπε στο ilialive o αναπληρωτής διευθυντής του κέντρου υγείας Σταύρος Λεβέντης.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.