Νέα Οδός

Υποχρεωτική η μάσκα στα ταξί και στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων – Τι θα ισχύει για κρουαζιερόπλοια και φαρμακεία

1 Ιουνίου 2022, 6:52 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων.

Στην σημερινή τους συνεδρίαση οι ειδικοί αποφάσισαν η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων να μην είναι υποχρεωτική.

Υποχρεωτική θα είναι η μάσκα στα ταξί και για οδηγούς και επιβάτες.

Στα κρουαζιερόπλοια: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται μόνο: όταν νοσήσει ποσοστό άνω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας,

ή αν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1%του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.

Στα επιβατηγά πλοία: Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, παραμένει η υποχρεωτική χρήση στους εσωτερικούς χώρους για όλους, πλήρωμα και επιβάτες. Το μέτρο θα επεναξεταστεί στο τέλος Ιουνίου.

Στα ημερόπλοια: Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Στα φαρμακεία: Παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες.
Τι ισχύει από σήμερα για τις μάσκες

Από σήμερα 01.06.2022 έως και 15.09.2022 αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς. Συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους.

Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Με μάσκα θα συμμετέχουν μαθητές και φοιτητές στις εξετάσεις.

Η εισήγηση έγινε δεκτή από το υπουργείο όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα ανακοινώνεται πως: Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα:

– Για τα ταξί: υποχρεωτική μάσκα για οδηγούς και επιβάτες.

– Για τα κρουαζιερόπλοια: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται όταν νοσήσει ποσοστό ανω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας ή αν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1% του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.

– Για τα επιβατηγά πλοία: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, παραμένει η υποχρεωτική χρήση στους εσωτερικούς χώρους για όλους, πλήρωμα και επιβάτες.

– Για τα φαρμακεία: παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό και τους πελάτες.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Πηγή Newsit.gr

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.