Νέα Οδός

Σφοδρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι τις επόμενες ώρες – Σε ποιες περιοχές θα είναι δύσκολη η νύχτα

8 Φεβρουαρίου 2022, 11:41 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου στο MEGA, τις επόμενες ώρες αναμένονται ισχυρές καταιγίδες σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα με ανέμους έως και 9 μποφόρ, στο Αιγαίο.

Ο καιρός θα βελτιωθεί από αύριο, Τετάρτη (09.02.2022), με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ θα ανέβει και η θερμοκρασία. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει σταδιακή εξασθένηση των ανέμων με 8 μποφόρ, μόνο όμως στα Δωδεκάνησα.

Τέλος, από την Πέμπτη έως και το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα είναι ο καιρός την Τετάρτη
Το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) είναι σε ισχύ μέχρι και την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, τις πρωινές ώρες θα διατηρηθούν οι θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση τοπικά τα 9 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, βαθμιαία όμως θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και
από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Επίσης, τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές κατά τόπους στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 12, στην Ήπειρο από -5 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -4 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 1 έως 15 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 3 έως 11 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στα νότια πελάγη έως 7 μποφόρ. Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις το πρωί στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια και χαμηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 3-5 μποφόρ και ενδεχομένως στα ανοικτά του Θερμαϊκού τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνεται είδηση!

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.