Εκτός ελέγχου μεγάλη πυρκαγιά στη Κύπρο – Στέλνει αεροσκάφη η Ελλάδα

6 Αυγούστου 2023
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αλασσα της Λεμεσού στην Κύπρο. Η Λευκωσία προέβη σε επίσημο αίτημα ενεργοποίησης του ευρωπαϊκού μηχανισμού rescEU, με την Αθήνα να στέλνει τη Δευτέρα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη

Η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Ενεργά μέτωπα εντοπίζονται στις περιοχές Αψιούς και Απεσιάς. Μετά τα χωριά Αψιού και Μαθικολώνη η αστυνομία και η Πολιτική Αμυνα εκκενώνουν τώρα και την Απεσιά.

Υποβλήθηκε επίσημο αίτημα βοήθειας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό rescEU. Ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη για να του εκφράσει την συμπαράσταση της Ελλάδας.

Μετά την επικοινωνία του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο και με τον τπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα θα αποστείλει, το πρωί της Δευτέρας, στην Κύπρο δύο αεροσκάφη τύπου canadair προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού.

Εκλεισαν δρόμοι
Με νεότερη ενημέρωσή της, η αστυνομία πληροφορεί τους πολίτες ότι οι δρόμοι Παραμύθας – Γεράσας – Αγίας Ειρήνης και Παλώδιας – Καλού Χωριού, είναι κλειστοί.

Οι αρχές προτρέπουν τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Καλούνται επίσης να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Κάηκαν υποστατικά – Συγκλονίζει κάτοικος που είδε την περιουσία του να καίγεται
Σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive.com μέχρι στιγμής έχουν καεί τέσσερα υποστατικά. Το ένα πρόκειται για λιωμένο το οποίο χρησιμοποιείτο ως εξοχική κατοικία.

Με δάκρια στα μάτια, κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι κάηκαν τα υποστατικά του.

Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.