“Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ευβοίας και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν απειλούνται και δεν τρομοκρατούνται”

Φωτογραφία Αρχείου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ευβοίας, με την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου (2019-2023), απέστειλε σχετικές επιστολές για την τήρηση της νομιμότητας και την ορθή λειτουργία των υπηρεσιών και πραγματοποίησε συναντήσεις για την συζήτηση των προβλημάτων και την εξεύρεση λύσεων για την επίλυσή τους.
Δυστυχώς, ενώ έχουν περάσει , πέντε μήνες από την έναρξη της δημοτικής περιόδου, τα προβλήματα παραμένουν και σε ορισμένες περιπτώσεις διογκώνονται (υπερωρίες χωρίς χρήματα και χωρίς αποφάσεις , μη χορήγηση ΜΑΠ και γάλατος, μη συντήρηση οχημάτων, άθλιες εγκαταστάσεις τόσο στα εργοτάξια όσο και στα λοιπά δημοτικά κτίρια, παράτυπες αποφάσεις μετακίνησης προσωπικού)
Επειδή το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες καταγγελιών συναδέλφων περί απαράδεκτων και υβριστικών συμπεριφορών Αιρετών απέναντι τους (ιδιαίτερα στο εργατοτεχνικό προσωπικό όπου στο παρελθόν έχουμε καταγγείλει τέτοιες συμπεριφορές) , σας γνωρίζουμε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να δίνει διαταγές στους εργαζόμενους και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο βρίζοντας τους διότι αυτές οι εποχές αντιδημοκρατικής διοίκησης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Οι Υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν το νόμο και να κάνουν τη δουλεία τους σωστά και όχι να υπακούν τυφλά στις οποιεσδήποτε εντολές. Δεν πρέπει κανένας αιρετός να μετατρέψει τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους σε υποχείρια πέρα από κάθε νομιμότητα και προβλεπόμενη λειτουργία, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ευβοίας θα αγωνίζεται καθημερινά για την προστασία των εργαζομένων και των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων αλλά και θα φροντίζει για την ασφάλεια των εργαζομένων και των δημοτών και θα διαφυλάσσει την τήρηση της νομιμότητας.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ευβοίας και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν απειλούνται και δεν τρομοκρατούνται.
Παρακαλούμε, όπως αντιμετωπίσετε τα φαινόμενα και σας γνωρίζουμε ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΡΓΙΑΣ ΙΟΥΛΙΑ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ