Νέα Οδός

Χρηματοδότηση 23.248.966,87 € στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την υποστήριξη οικονομικά ασθενέστερων  

1 Απριλίου 2024, 1:42 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Χρηματοδότηση 23.248.966,87 € στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την υποστήριξη οικονομικά ασθενέστερων  

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι έγινε αποδεκτή η πρόταση που κατέθεσε και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Πρόδρομου Πύρρου εντάχθηκε η πράξη: «Προτεραιότητα 6 “ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ & ΥΛΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ”/ΠΑΔΚΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» στο Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027». 

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 23.248.966,87 ευρώ. 

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην αντιμετώπιση της υλικής στέρησης των απόρων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, με την παροχή τροφίμων, βασικής υλικής βοήθειας και συνοδευτικών μέτρων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Στόχοι του έργου είναι η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, η προώθηση της κοινωνικής ένταξης, η καταπολέμηση της φτώχειας και η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού στην Στερεά Ελλάδα. 

Επισημαίνεται ότι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης και η υλοποίηση του έργου ήταν βασικό αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που είχαν την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελος Χαϊνάς με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη. 

«Έχω πει πολλές φορές ότι μέτρο της ποιότητας της Πολιτείας και τελικά και της κοινωνίας μας είναι το πώς φέρεται στα πλέον ευαίσθητα μέλη της», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Σε αυτήν την κατεύθυνση, καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 23,2 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη των ασθενέστερων οικονομικά συμπολιτών μας. Ανθρώπων που πρέπει να λαμβάνουν σημαντικό βοήθημα μέχρι να αποκατασταθούν επαγγελματικά και οικονομικά. Είμαστε στο πλευρό τους και προχωρούμε μαζί για την Στερεά Ελλάδα που αγαπάμε και που μας αξίζει! Ευχαριστώ την υπουργό και φίλη Σοφία Ζαχαράκη για την άμεση απόκριση και τη χρηματοδότηση του προγράμματος!» 

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.