Σοβαρό εργατικό ατύχημα στον όμιλο ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ στα Οινόφυτα

21 Δεκεμβρίου 2023, 11:09 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Δελτίο τύπου εξέδωσαν τα συνδικάτα μετάλλου με αφορμή ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΑΒ στα Οινόφυτα.

Τα Συνδικάτα μας εύχονται περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον συνάδελφο που τραυματίστηκε σοβαρότατα τη Δευτέρα 18/12 όταν έπεσε από ύψος 6 μέτρων την ώρα που εκτελούσε ηλεκτρολογικές εργασίες με συνεργείο της SABO στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΑΛ στα Οινόφυτα.

Τόσο η SABO όσο και η ΕΛΒΑΛ έχουν τεράστιες ευθύνες! Τα υπερκέρδη τους που «διαφημίζουν» κάθε τόσο χτίζονται από τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων.

Για αυτά τα κέρδη δε διστάζουν να βάζουν σε κίνδυνο την Υγεία και την Ασφάλειά μας, την ίδια μας τη Ζωή, αφού πρώτα έχουν τσακίσει τους μισθούς και τα δικαιώματά μας, αφού έχουν τσακίσει τα κορμιά μας με τις ατελείωτες υπερωρίες μέρα – νύχτα, γιορτές – αργίες. Ενώ, όταν έχουν «αναδουλειά» (όπως επικαλούνται στην ΧΑΛΚΟΡ), απολύουν εργαζόμενους και άλλους μας βγάζουν σε υποχρεωτική άδεια.

Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» και η «ανάπτυξη για όλους» που έχουν νομοθετήσει τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις: Ανάπτυξη και κέρδη για τους βιομήχανους, τσακισμένα δικαιώματα – σακάτεμα – νεκροί – ακρίβεια – χαμοζωή για τους εργάτες.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

Καλούμε όλους τους μεταλλεργάτες να οργανωθούν στα Συνδικάτα μας και να παλέψουμε από κοινού:

  • Για μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς.
  • Για ανθρώπινες συνθήκες και ωράρια.
  • Για μισθούς και δικαιώματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να διερευνηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, να αποδοθούν ευθύνες στις δύο εταιρείες και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας και της Ζωής των εργαζομένων.
  • Οι εταιρείες να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη και όλα τα έξοδα της οικογένειας του συναδέλφου για την αποκατάσταση της υγείας του. Να αποζημιωθεί ο συνάδελφος για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να επιστρέψει υγιής και ασφαλής στην εργασία του.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.