Νέα Οδός

Ανακαλύπτοντας τη Σαντορίνη

4 Μαΐου 2022
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Αν έχετε πάει ποτέ διακοπές σε ένα μέρος που ήταν τόσο υπέροχο που δεν μπορούσατε να σταματήσετε να μιλάτε γι’ αυτό, τότε θα καταλάβετε γιατί η Σαντορίνη στην Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο. Η Σαντορίνη, ένα ηφαιστειογενές νησί στο συγκρότημα των Κυκλάδων των ελληνικών νησιών, έχει μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω και διαθέτει ένα τοπίο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Το νησί μοιάζει σαν να έχει βγει από κινηματογραφικό σκηνικό με τις εκκλησίες με τους γαλάζιους θόλους, τα ασβεστωμένα σπηλαιώδη σπίτια και τα πολύχρωμα ηλιοβασιλέματα στις πλαγιές των βράχων.

Η Σαντορίνη θεωρείται από πολλούς ως το πιο όμορφο μέρος στην Ελλάδα, αλλά δεν χρειάζεται να πιστέψετε εμάς – ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους 7 λόγους για να επισκεφθείτε τη Σαντορίνη και αρχίστε να σχεδιάζετε το ταξίδι σας!

  1. Τα εμβληματικά γαλανόλευκα χωριά της Οίας και των Φηρών, σκαρφαλωμένα στην άκρη της καλντέρας.
  2. Τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα που μπορείτε να απολαύσετε και από τα δύο αυτά χωριά (καθώς και από το Ημεροβίγλι και το Φηροστεφάνι, τα οποία είναι εξίσου γραφικά αλλά με λιγότερο κόσμο).
  3. Την ασύγκριτη θέα της καλντέρας και των ηφαιστειακών νησιών από τα υπέροχα εστιατόρια με τις βεράντες στην Οία.
  4. Την ευκαιρία να κολυμπήσετε σε ζεστά, πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία νερά σε μία από τις πολλές θερμές πηγές που υπάρχουν στο νησί (η παραλία Καμάρι είναι ένα ιδιαίτερα καλό σημείο γι’ αυτό).
  5. Τα εξαιρετικά κρασιά που παράγονται στη Σαντορίνη, ιδίως εκείνα που παρασκευάζονται με τα μοναδικά ηφαιστειακά σταφύλια που καλλιεργούνται εδώ (κάντε μια ξενάγηση και γευσιγνωσία στο Santo Wines, ένα από τα κορυφαία οινοποιεία του νησιού).
  6. Οι φοβερές παραλίες – μαύρη άμμος στην παραλία Καμάρι, κόκκινη άμμος στην Κόκκινη Παραλία και λευκή άμμος στην παραλία Περίσσα. Σκεφτείτε την ενοικίαση σκάφους προκειμένου να επισκεφτείτε και μη προσβάσιμες παραλίες από τη στεριά.
  7. Τα αρχαία ερείπια στο Ακρωτήρι, τα οποία χρονολογούνται από τους προϊστορικούς χρόνους αλλά παραμένουν σε αξιοσημείωτη κατάσταση χάρη σε μια ηφαιστειακή έκρηξη που τα έθαψε κάτω από πολλά μέτρα λάβας.

Η Σαντορίνη, το πιο διάσημο και δημοφιλές νησί της Ελλάδας, είναι ένας αξέχαστος προορισμός διακοπών για όλους τους σωστούς λόγους. Τα έχει όλα: παραλίες παγκόσμιας κλάσης, εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα, ένα μοναδικό ηφαιστειακό τοπίο και μια κουλτούρα που συνδυάζει τις κλασικές ελληνικές και μεσογειακές επιρροές με τη σύγχρονη εκλέπτυνση.

#tags:

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.