Θανάσης Τάρτης: Σε πείσμα των «απόρρητων» καιρών η ελεύθερη έκφραση αναπνέει…

Θανάσης Τάρτης

Του Δικηγόρου Θανάση Τάρτη

Με την όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης όλα είναι φανερά πλέον μπροστά μας. Δεν είναι τυχαίο ότι η αντιπολίτευση ζητάει εγγυήσεις για τη διοργάνωση των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να έχουν γνώση οι φύλακες… παρότι η κυβέρνηση δηλώνει ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας!

Το σκάνδαλο, όμως, των παρακολουθήσεων και οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν δυστυχώς για ακόμη μια φορά τη λειτουργία ενός παρακράτους και την κατάλυση της Δημοκρατίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα οι έρευνες δεν στρέφονταν στις υποκλοπές και σε αυτούς που τις έκαναν, αλλά στα θύματα των υποκλοπών και σ’ αυτούς που έκαναν την έρευνα.

Ενώ την ίδια στιγμή, το «απόρρητο» γίνεται φύλλο συκής του παρακράτους. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να επιβραδύνουμε την περιθωριοποίηση του νοσηρού αυτού πολιτικού φαινομένου, για να αλλάξει η ατζέντα σε μια δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση.

Δικαιοσύνη Παντού!

Η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να εργαλειοποιείται και να αφήνει προκλητικά έξω από την έρευνα αυτούς που παρακολουθούσαν, καθώς και τους πολιτικούς τους εντολείς.

Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί ούτε να κάνει ότι δεν βλέπει, ούτε να δημιουργεί υπόνοιες, ούτε να συγκαλύπτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να μετατρέπεται σε διώκτη της αλήθειας αντί του εγκλήματος.

Η Δικαιοσύνη πρέπει να σταματήσει να κλείνει με νόημα το μάτι στα εγκλήματα κατά της Δημοκρατίας.

Η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να σιωπά! Πρέπει να πάψει να νομιμοποιεί τα μικρά και μεγάλα πραξικοπήματα ενάντια στο κράτος Δικαίου.

Μπορεί η «συμμορία των κοριών» να έχει απλώσει τα δίχτυα της σε όλες τις πτυχές της πολιτικής και δημόσιας ζωής. Η μάχη της αλήθειας όμως θα κερδιθεί. Η εποχή του ψέματος πλησιάζει στο τέλος της.

Καθώς οι βλακώδεις επικλήσεις του απορρήτου για την προστασία δήθεν των εθνικών συμφερόντων για τον πρόεδρό μας Νίκο Ανδρουλάκη, η χώρα θα σέρνεται ως τις εκλογές σε συνθήκες ακραίας πόλωσης, βουτηγμένη στην καχυποψία και τον φόβο που γεννά ο βόρβορος των χειραγωγούμενων μυστικών υπηρεσιών, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ρητά και κατηγορηματικά, κανένα απόρρητο δεν θα σας σώσει!

Είμαστε εδώ για να φέρουμε τη δικαιοσύνη. Στην κοινωνία, στην οικονομία, στο κράτος.

Οι μέρες της κοροϊδίας σας είναι μετρημένες. Οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο.

«Αν με κοροϊδέψεις μια φορά, η ντροπή είναι δική σου.
Αν με κοροϊδέψεις δυο φορές, η ντροπή είναι δική μου», λέει ο θυμόσοφος λαός!

Το διακύβευμα των επόμενων εκλογών, θα είναι πιο βαθύ από πρόσωπα και κόμματα.

Αξίζει να σημειώσω κλείνοντας ότι και αυτή την φορά η διάχυτη αγωνία της κυβέρνησης για το τι μπορεί να βγει στο φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες, μετά τις αποκαλύψεις και της εφημερίδας Documento για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, εμφανίζει το σωσίβιο της μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Εμμένοντας για ακόμη μια φορά στις αερολογίες και τις κατηγορίες των άλλων κομμάτων… ή κάνοντας λόγο για υποθέσεις κατασκοπείας κατά του ιδίου όπως είπε η «φωνή» του πρωθυπουργού, Γιάννης Οικονόμου, με τον παραλογισμό της εξουσίας να μεταβάλλει τον θύτη σε θύμα, αν ευσταθούν οι αποκαλύψεις του Documento.

Αφού είδαν πως με την επίκληση του «απορρήτου» δεν μπορούν να αποφύγουν τις συνέπειες από το σκάνδαλο, βρήκαν νέο αφήγημα. Δυστυχώς, έχει ταυτίσει τόσο πολύ τον εαυτό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εξουσία που είναι έμπλεος αλαζονείας. Άλλωστε κάθε φορά που θαλασσοπνίγεται στις πολιτικές του, εμφανίζεται το σωσίβιο των δημοσκοπήσεων ή των συνεντεύξεων σε φιλικά ΜΜΕ.

Ο λαός μας θέλω να πιστέψω ότι δεν καταπίνει αμάσητη την προπαγάνδα, αντιδρά…