ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στο αυτόφωρο διοικητικός υπάλληλος του Δήμου Ερέτριας επειδή δεν συμφώνησε στην απαίτηση εμπόρου

Μία ιδιαίτερα απρόσμενη και δυσάρεστη εξέλιξη περίμενε τον διοικητικό υπάλληλο του δήμου της Ερέτριας σήμερα την ώρα που εκτελούσε την υπηρεσία του στο χώρο της λαϊκής αγοράς.

Δέχτηκε μήνυση από παραγωγό και βρέθηκε αντιμέτωπος με την διαδικασία αυτοφώρου.
Να δούμε όμως πως έχει η υπόθεση από την αρχή. Πριν δύο εβδομάδες ο εν λόγω υπάλληλος υπέδειξε συγκεκριμένο σημείο όπου θα αναπτύξει τον πάγκο του ο παραγωγός όπως επιβάλλεται να ορίζει ο δήμος. Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακατατάξεις στην λαϊκή αγορά της Ερέτριας, οι θέσεις των εμπόρων είναι ακόμη προσωρινές αλλά όμως υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός για την εύρυθμη λειτουργία αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση εμπόρων και καταναλωτών.

Ο συγκεκριμένος παραγωγός επέλεξε να αναπτύξει πάγκο στη θέση που διατηρούσε στην παλιά Κυριακάτικη αγορά, αυθαίρετα, με αποτέλεσμα ο υπάλληλος που τον είχε τοποθετήσει αλλού και σήμερα από την υπηρεσία του ήταν υποχρεωμένος να εφαρμόσει τις εντολές της διοίκησης, αναγκάστηκε να του ζητήσει να προσαρμοστεί στη θέση που του είχε υποδειχθεί.

Επειδή ο έμπορος δεν αποδεχόταν να ακολουθήσει τον κανονισμό ο υπάλληλος κάλεσε την αστυνομία η οποία βάση νόμου συνέδραμε στο έργο της δημοτικής αρχής και το συμβάν έληξε με την αποχώρηση του εμπόρου που προτίμησε να φύγει παρά να συμμορφωθεί με τους κανόνες του δήμου.

Λίγες ώρες αργότερα, στη 1:30 το μεσημέρι εμφανίστηκε στο χώρο της λαϊκής αγοράς περιπολικό της Αστυνομικής Δύναμης .

Ο δημοτικός υπάλληλος που συνέχιζε την εργασία του και βρισκόταν εκεί ενημερώθηκε από τους Αστυνομικούς πως είχε υποστεί μήνυση κι έπρεπε να μεταφερθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Ερέτριας όπως κι έγινε.

Στο Αστυνομικό Τμήμα της Ερέτριας ο δημοτικός υπάλληλος έδωσε τα στοιχεία του, κατέθεσε την απολογία του και κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Χαλκίδας αφέθηκε ελεύθερος κι επέστρεψε στο σπίτι του.

Ο δημοτικός υπάλληλος  έχει ήδη προβεί στην διαδικασία να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του.

Μετά τον οδηγό λεωφορείου Τουριστικού Γραφείου της Εύβοιας, νέο συμβάν διακίνησης λαθρομεταναστών με οδηγό του ΚΤΕΛ – Κατασχέθηκε το λεωφορείο

Τι συζητήθηκε σήμερα στο έκτακτο συμβούλιο για την απρόσμενη αναστολή λειτουργίας της ΤΕΡΝΑ