Απαγορεύονται οι σεξουαλικές επαφές εκτός γάμου στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου

καταρ κυπελο

Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που διεξάγεται στο Κατάρ (21 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου), οι σεξουαλικές επαφές εκτός γάμου θα απαγορευθούν, με ποινή φυλάκισης έως και επτά ετών στους αντιφρονούντες σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η γιορτή του κόσμου του ποδοσφαίρου, αλλά οι κανόνες στο Κατάρ που θα φιλοξενήσει την προσεχή διοργάνωση είναι πολύ αυστηροί και θέτουν πολλούς περιορισμούς. Σύμφωνα μάλιστα με την Daily Star το σεξ θα απαγορευτεί επίσημα στο τουρνουά -συμπεριλαμβανομένων των ξένων φιλάθλων και παικτών- και θα επιτρέπεται μόνο στα παντρεμένα ζευγάρια!

Οι σεξουαλικές επαφές εκτός γάμου και η ομοφυλοφιλία είναι παράνομα στη χώρα του κόλπου και επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και επτά ετών. Οι αξιωματούχοι της FIFA έχουν προειδοποιήσει ότι «δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις».

Μια πηγή μέσα από την αστυνομία υπενθύμισε, σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν από τον βρετανικό Τύπο, ότι «το σεξ δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, εκτός αν έρθετε ως ζευγάρι. Σίγουρα δεν θα υπάρξουν περιπέτειες μιας βραδιάς σε αυτό το τουρνουά. Δεν θα υπάρξει κανένα πάρτι. Όλοι πρέπει να έχουν ψυχραιμία εκτός και αν θέλουν να διακινδυνεύσουν να καταλήξουν στη φυλακή. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το σεξ απαγορεύεται. Οι οπαδοί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι»

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Εμίρης του Κατάρ εξήγησε ότι «όλοι είναι ευπρόσδεκτοι» στο τουρνουά. «Δεν εμποδίζουμε κανέναν να έρθει στη Ντόχα με διαφορετική καταγωγή, διαφορετικές πεποιθήσεις, το Κατάρ είναι μια πολύ φιλόξενη χώρα. Έχουμε εκατομμύρια ανθρώπους που έρχονται να επισκεφτούν τη χώρα μας και το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια μεγάλη ευκαιρία για ανθρώπους. από διαφορετικά μέρη να ανακαλύψει τον πολιτισμό μας», τόνισε θέτοντας όμως έναν όρο.

«Θέλω επίσης όλοι όσοι έρθουν να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν την κουλτούρα των διαφορετικών πολιτισμών εξίσου. Όλοι ζούμε στον ίδιο πλανήτη, αλλά ο καθένας μας έχει διαφορετικό πολιτισμό. Καλωσορίζουμε όλους, αλλά περιμένουμε και θέλουμε οι άνθρωποι να σέβονται τον πολιτισμό μας».