,

Το μοιραίο ελικόπτερο του Κόμπι δεν είχε μηχανικό πρόβλημα

8 Φεβρουαρίου 2020, 4:12 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Η εξέταση και η ανάλυση των συντριμμιών του ελικοπτέρου, που συνετρίβη στις 26 Ιανουαρίου στην Καλιφόρνια, με τραγικό απολογισμό εννέα νεκρούς, μεταξύ των οποίων ο Κόμπι Μπράϊαντ και η 13χρονη κόρη του, Τζιάνα, απέδειξαν ότι ο κινητήρας του αεροσκάφους δεν είχε παρουσιάσει μηχανικό πρόβλημα.

Αυτό επισημαίνεται σε σχετικές αναφορές της επιτροπής ασφάλειας των μεταφορών (NTSB), με τους ερευνητές να υποστηρίζουν πως «Όλα τα σημαντικά στοιχεία του ελικοπτέρου βρέθηκαν γύρω από τα συντρίμμια. Η εξέταση των τμημάτων του ρότορα, κατέστησε δυνατή την αναγνώριση ζημιών σύμφωνα με μια περιστροφή που προκαλείται από τον κινητήρα κατά την στιγμή της πρόσκρουσης. Ορατά τμήματα των κινητήρων, δεν έδειξαν κανένα ανεξέλεγκτο εσωτερικό ελάττωμα ή κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή».

Ωστόσο, τα συγκεκριμένα ευρήματα, αποτελούν μία σύνοψη των αρχικών πορισμάτων, καθώς η τελική έκθεση, που θα προσδιορίζει τα αίτια της σύγκρουσης, δεν θα δημοσιοποιηθεί για τουλάχιστον ένα έτος.

Το μοιραίο αεροσκάφος, ένα Sikorsky S-76B, συνετρίβη στις 26 Ιανουαρίου, με πιθανότερη αιτία της τραγωδίας την πυκνή ομίχλη. Το ελικόπτερο, είχε απογειωθεί από το Newport Beach (περίπου 60 χιλιόμετρα νότια του Λος Άντζελες), όπου διέμενε ο θρύλος του ΝΒΑ, με προορισμό την Ακαδημία Mamba, ένα αθλητικό κέντρο ιδιοκτησίας του, που βρίσκεται 135 χιλιόμετρα μακριά.

Το αεροσκάφος δεν είχε «μαύρο κουτί», καθώς κάτι τέτοιο δεν απαιτείται σε αυτού του είδους τα ελικόπτερα. Επίσης, δεν διέθετε συναγερμό υψομέτρου, όπως έχει συστήσει επανειλημμένα να συμβαίνει, η NTSB στην αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA).

Γιώργος Διακογιάννης

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.