in

Carpaccio φαγκρί με εσπεριδοειδή

Carpaccio φαγκρί

ΥΛΙΚΑ :

  • Φαγκρί ή μυλοκόπι 500 γρ
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 20 ml
  • Ροζ γκρέιπφρουτ 1 τεμ (χυμός, ξύσμα και φιλέτα)
  • Λεμόνι 1 τεμ (χυμός, ξύσμα και φιλέτα)
  • Λάιμ 2 τεμ (χυμός, ξύσμα και φιλέτα)
  • Σόγια 15 ml
  • Αλάτι καπνιστό
  • Πιπέρι φρέσκο
  • σχοινόπρασο
  • Μυρώνια
  • Φρέσκος Κόλιανδρος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Φιλετάρουμε το ψάρι προσεκτικά αφαιρώντας όλα τα κόκκαλα. Αφαιρούμε την πέτσα και την ψήνουμε στον φούρνο με χοντρό αλάτι.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υγρά μαζί.
  3. Ψιλοκόβουμε και τα μυρωδικά.
  4. Κόβουμε διαγώνια το ψάρι (εσκαλόπ) και το βυθίζουμε στη μαρινάδα.
  5. Σερβίρουμε στο πιάτο, γαρνίρουμε με φούντες μυρωδικών και φιλέτα από τα Εσπεριδοειδή.

Carpaccio φαγκρί

Ο Δημήτρης Τσώτσος είναι Executive Chef στο Italida και καθηγητής στη Σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ PRAXIS.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ΙΕΚ PRAXIS επισκεφτείτε το www.iekpraxis.gr ή τηλεφωνικά στα ΧΑΛΚΙΔΑ: 22210-74005 ΑΘΗΝΑ: 210-8230090

Written by Eviathema.gr

Το eviathema.gr είναι ένα πορταλ ενημέρωσης για την Εύβοια, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σίμος Κεδίκογλου: Δρομολογούνται τα πρώτα έργα λιμενικών υποδομών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πυρκαγιών στην Βόρεια Εύβοια

Ρητινοκαλλιεργητές Ευβοίας: “Εδώ και ένα μήνα μόνο ο καθαρισμός των δρόμων έχει ξεκινήσει στην Βόρεια Εύβοια”