Αλιβέρι Ευβοίας: Πραγματοποιήθηκε η δράση Καθαρισμού του λιμανιού στον Κάραβο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Πλήθος κατοίκων και εθελοντές της Περιοχής στήριξαν την εξαιρετική αυτή δράση.

τερνα12

Το λιμάνι στον Κάραβο Αλιβερίου στην Εύβοια καθάριζαν σήμερα εθελοντές της Εθελοντική Ομάδας Δυτών “We dive we clean” με την υποστήριξη της Geocycle Greece της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

“Θα τα βγάλουμε όλα!” ήταν το σλόγκαν που επέλεξε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ για να καλέσει τον κόσμο σε μια κοινή προσπάθεια για τον καθαρισμό του λιμανιού του Καράβου. Την Κυριακή το πρωί η εθελοντική ομάδα δυτών We Dive We Clean με την υποστήριξη της Geocycle Hellas του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας εθελοντικού καθαρισμού, βούτηξαν στο λιμάνι στον Κάραβο Αλιβερίου για να καθαρίσουν τον βυθό του. Αρκετοί εθελοντές προσήλθαν στο λιμάνι του Καράβου για να ενισχύσουν την δράση αυτής.

Οι διοργανωτές προσέφεραν σε όλους ειδικά γάντια, μπλουζάκι, καπέλο ενώ Τόσο οι δύτες μέσα στη θάλασσα όσο και οι εθελοντές από έξω, σε όλο το μήκος του λιμανιού κατάφεραν να αφαιρέσουν από τον βυθό ποσότητες από λάστιχα αυτοκινήτων , αλλά και πολλά σκουπίδια.

Το παρόν έδωσαν η διευθύντρια της Geocycle Λένα Μπέλση, ο διευθυντής του εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ Βασίλης Καμπάνης, η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του εργοστασίου  Βασιλική Παπαγιάννη καθώς και τα μέλη του σωματείου εργαζομένων Στέφανος Λάμπρου και Σωτήρης Γλάρος.

Πολύ σημαντική ήταν η παρουσία της Ομάδας Εθελοντών Διασωστών Εύβοιας SAR 312 αφού ο επικεφαλής της Νίκος Αποστόλου βρισκόταν σε ετοιμότητα ενώ επίσης παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε έναν μικροτραυματισμό εθελοντή κατά την διάρκεια της Δράσης.

Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μπαράκος έδωσε συγχαρητήρια στον διευθυντή του εργοστασίου για την δράση αυτή και συνομίλησαν για αρκετή ώρα σχετικά με τα επίκαιρα θέματα. Σε όλη την διάρκεια της δράσης καθαρισμού ήταν παρών ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μαστροκώστας ο οποίος τόνισε στον κ. Καμπάνη : “Επικροτούμε κάθε προσπάθεια που συμβάλει στην καθαριότητα των παραλιών μας και ευελπιστούμε πως με τον ίδιο σεβασμό ο Όμιλος ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ θα εξασφαλίσει η λειτουργία του εργοστασίου να μην ρυπαίνει την ατμόσφαιρα εις βάρος της υγείας των κατοίκων της περιοχής.”

Την κοινότητα Αλιβερίου εκπροσώπησε ο κ. Προκόπιος Αλέξης. Επίσης καθ όλη τη διάρκεια που οι δύτες βρισκόντουσαν στο βυθό, ο εργαζόμενος της ΑΓΕΤ Μηλακίου κ. Πόγκας Δημήτριος με το καϊκι του βρισκόταν στην είσοδο του λιμανιού για να φροντίσει την ασφάλεια τους, με την μη έλευση άλλων σκαφών μέχρι να βγουν οι δύτες από τη θάλασσα.

Μηχανήματα και προσωπικό του δήμου Κύμης Αλιβερίου ανέλαβαν στο τέλος της δράσης να περισυλλέξουν τους όγκους σκουπιδιών που ανασύρθηκαν από τον βυθό του λιμανιού.

τερνα1 ΤΕΡΝΑ16 τερνα15 τερνα14 τερνα13 τερνα12 τερνα10 τενρα9 τερνα8 τερνα7 τερνα6 τερνα5 τερνα4 τερνα3 τερνα2