Απάντηση Καλαβρή για την αποκατάσταση της αλήθειας στο Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ψαθά – “…παρασύρεστε και οδηγείστε σε νέα λάθη που σας εκθέτουν και αντί να σώζετε την εικόνα σας την αμαυρώνετε…”

Θανάσης Καλαβρής Προσφυγή

Απάντηση απέστειλε ο Πρ. Αντινομάρχης Αθανάσιος Καλαβρής για την αποκατάσταση της αλήθειας στο Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Γιώργου Ψαθά κάνοντας λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας καθώς επίσης και για νέα λάθη που τον εκθέτουν και αντί να σώζει την εικόνα του την αμαυρώνει…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Καταπέλτης η απόφαση των δικαστικών οργάνων κατά του Γιώργου Ψαθά μετά την προσφυγή του Αθανάσιου Καλαβρή – Εσφαλμένες και πρόχειρες οι απορρίψεις δεκάδων αιτήσεων για τις αποζημιώσεις από τις πλημμύρες

Ολόκληρη η απάντηση του Θανάση Καλαβρή:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε

Όπως γνωρίζετε, συνειδητά έχω επιλέξει να μην εμπλέκομαι με την τοπική πολιτική πραγματικότητα. Συνεπώς, για άλλη μια φορά η επιστολή μου δεν έχει καμία πολιτική προέκταση.  Θεωρούσα,  θεωρώ και θα θεωρώ ότι έγιναν σφάλματα στη διαχείριση του ζητήματος αυτού από εσάς που υπογράφετε τις σχετικές αποφάσεις προκειμένου να χορηγηθούν ή να μη χορηγηθούν τα σχετικά επιδόματα στους πλημμυροπαθείς, αυτό δυστυχώς πρέπει να ομολογήσετε και να μην φοβάστε ότι η επιστολή μου κρύβει οτιδήποτε άλλο, πέραν των όσων  ξεκάθαρα λέω.

Θεωρώντας ότι υποκρύπτει οτιδήποτε άλλο η κίνησή μου (όπως διαδίδετε στις παρέες σας και στα καφενεία) παρασύρεστε και οδηγείστε σε νέα λάθη που σας εκθέτουν και αντί να σώζετε την εικόνα σας την αμαυρώνετε, καθώς κάποιον που κάνει ένα λάθος όλοι τον συγχωρούμε, κάποιον όμως που προσπαθεί να καλύψει το λάθος του με διαστρέβλωση της αλήθειας όχι.

Έτσι δεν είμαι εγώ που κάνω το μαύρο – άσπρο, αλλά δυστυχώς εσείς ή όποιος συνέταξε το δελτίο τύπου σας.  Δυστυχώς, στην απάντησή σας σκόπιμα αποκρύπτετε από τους συνδημότες μας την αλήθεια και προσπαθείτε να υποβαθμίσετε τη σχετική απόφαση της επιτροπής.

Θα ήταν όμως πολύ πιο θαρραλέο να αναγνωρίσετε το λάθος σας ή έστω να κάνετε λόγο για διαφορετικές ερμηνείες, παρά να αποκρύπτετε την αλήθεια.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν σας αναφέρω τα παρακάτω πραγματικά γεγονότα:

  1. Η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 που δικαιώνει την προσφυγή μου δεν έγινε δεκτή για διοικητικές διαδικασίες, όπως ψευδώς αναφέρετε, αλλά έγινε με αιτιολογημένες προτάσεις επί της ουσίας.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να φανεί η αλήθεια σας δίνω την έγκριση να δημοσιεύσετε όλο το περιεχόμενο της εν λόγω απόφασης την οποία έχετε στα χέρια σας .

Εγώ εδώ αντιγράφω μόνο ένα πολύ μικρό χωρίο αυτής, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα :

«…..Επομένως η προσβαλλόμενη απόφαση, δεχόμενη ότι το υπόγειο δεν εμπίπτει στους χώρους διαβίωσης της κύριας κατοικίας, έσφαλε κατά την ερμηνεία και εφαρμογή των προαναφερθεισών διατάξεων, καθώς μόνη η θέση του ορόφου, στον οποίο εν προκειμένω εντοπίστηκαν οι ζημίες από τις πλημμύρες (υπόγειο), δεν κρίνεται επαρκής, ώστε να εξαιρεθεί ο χώρος αυτός από την έννοια του «κτηρίου της κύριας κατοικίας» που αναφέρεται στις προπαρατεθείσες διατάξεις…..»

  1. Στο δελτίο τύπου σας στο οποίο αναφέρετε την ισχύουσα Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος, σκοπίμως δεν αναφέρετε την παράγραφο 2.3. του άρθρου 6 στην οποία αναφέρει ότι στις εκτιμήσεις των ζημιών ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ανεξάρτητα κτίσματα (βοηθητικοί χώροι, υπόγεια, αποθήκες , κοινόχρηστοι χώροι, λεβητοστάσια κ.λ.π.).

Εγώ στην αίτησή μου δεν απέκρυψα ποτέ ότι το υπόγειο μου είναι μέρος της κύριας κατοικίας και όχι ανεξάρτητο κτίσμα,  όπως και τα υπόγεια των περισσοτέρων σπιτιών του Δήμου μας τα οποία επλήγησαν.

Εξάλλου, την  κατάσταση αυτή της οικίας μου κατέγραψε και το αρμόδιο κλιμάκιο ελέγχου του Δήμου, κατά την αυτοψία που διενήργησαν. Άρα δεν είμαι εγώ που προσπαθώ να κάνω το άσπρο μαύρο, αλλά εσείς που προσπαθείτε με ψεύδη και διαστρεβλώσεις να δικαιολογηθείτε.

  1. Σχετικά με τις ενέργειες σας που επικαλείστε ότι προβήκατε για συμπλήρωση της Υπουργικής Απόφασης σας υπενθυμίζω ότι και σε αυτή την προσπάθεια ήσασταν ουραγός άλλων αποφάσεων που ελήφθησαν από άλλους Δήμους που επλήγησαν μετά από εμάς, γι’ αυτό μην επαίρεστε ότι εσείς με την παρέμβαση σας τροποποιήσατε την απόφαση προκειμένου να δικαιωθούν όλοι οι πληγέντες.

Από τα παραπάνω λοιπόν αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία των αποζημιώσεων εσείς και οι σύμβουλοι σας της γραφειοκρατίας ερμηνεύσατε την Υπουργική Απόφαση πρόχειρα, βιαστικά και επιφανειακά και μόνο με ψηφοθηρικούς σκοπούς και τρόπους που τους γνωρίζει όλη η κοινωνία του Δήμου ασχέτως αν εσείς αυτό το ξεπερνάτε αδιάφορα.

Τελικώς, επειδή πιστεύω ότι ο Δήμαρχος ενός τέτοιου μεγάλου Δήμου με τόσα προβλήματα πρέπει να ασχολείται καθημερινά και αδιαλείπτως με την επίλυση αυτών σας διευκρινίζω ότι για μένα η υπόθεση αυτή έχει τελειώσει και δεν επανέρχομαι στα ίδια  προκειμένου και εσείς να έχετε ελεύθερο χρόνο για τις υποχρεώσεις σας.

Ωστόσο η ουσία του θέματος είναι ότι η ενέργεια αυτή η δικιά μου έπρεπε να μην είχε προηγηθεί, αλλά έπρεπε εσείς να φροντίσετε για τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας ( όπως έκαναν οι Δήμαρχοι των μετά από εμάς πληγέντων Δήμων) και να μην προσπαθείτε εκ των υστέρων να σπιλώνετε ενέργειες συμπολίτη σας ο οποίος έχει δώσει σημάδια ανιδιοτελούς προσφοράς για τον τόπο εδώ και αρκετά χρόνια.

Ψαχνά, 9-2-2021

Με εκτίμηση

Αθανάσιος Καλαβρής

τ. Δημοτικός Σύμβουλος-τ. Αντινομάρχης

ΧΑΜΟΣ ΚΑΣΤΕΛΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Επεισόδια σε κορονοπάρτυ στον οικισμό των Ρομά – Στο σημείο η αστυνομία [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Χαλκίδα Ευβοίας: Συνεχίζονται τα Κορονοπάρτυ στην περιοχή της Χαραυγής από Ρομά

Νέα Αρτάκη: Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για επεισόδιο πυροβολισμών μεταξύ Ρομά [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο