Χαλκίδα: Τροχαίο με ανατροπή στην Κάνηθο

1 Δεκεμβρίου 2023, 8:18 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευή στην περιοχή της Κανήθου στην Χαλκίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ΙΧ επιβατικό όχημα, κατευθυνόταν προς την περιοχή της Ξυρόβρυσης, όταν η οδηγός του, υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να καταλήξει εκτός οδοστρώματος .

Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Τροχαίας Χαλκίδας για την καταγραφή του ατυχήματος.

Μελέτη: Οι οδηγοί έχουν σχεδόν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε τροχαίο όταν οδηγούν θυμωμένοι

Οι οδηγοί έχουν σχεδόν δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα όταν οδηγούν θυμωμένοι, λυπημένοι, κλαίγοντας ή όντας συναισθηματικά ταραγμένοι.

Επιπλέον, υπάρχει σχέση μεταξύ θυμού και επιθετικής -επικίνδυνης οδήγησης. Η εμφάνιση του θυμού αλλά και της επιθετικότητας κατά τη διάρκεια της οδήγησης δεν εξαρτώνται μόνο από προσωπικές καταστάσεις, αλλά και από συνθήκες οι οποίες σχετίζονται με την οδήγηση.

Τι έδειξε η σχετική μελέτη

Μελέτη από το Virginia Tech Transportation Institute δείχνει ότι η επιθετική οδήγηση προκαλείται συχνά από αρνητικά συναισθήματα. Οι νέοι ειδικά που δεν έχουν μεγάλη οδηγική εμπειρία, θα πρέπει να αποφεύγουν να οδηγούν όταν βρίσκονται σε έντονη συναισθηματική πίεση, καθώς η επιθετική οδήγηση είναι πιο συχνή και έντονη στη νεανική ηλικία και μειώνεται με την ενηλικίωση. Νέα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι παράγοντες που σχετίζονται με την οδήγηση, όπως η κόπωση, οι λανθασμένοι χειρισμοί, η απόσπαση της προσοχής, η οδήγηση ενώ είμαστε θυμωμένοι ή λυπημένοι, παίζουν ρόλο στο 90% περίπου των τροχαίων δυστυχημάτων.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News

Χαλκίδα: Πρόγραμμα πανηγύρεως Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας

Χαλκίδα: Τρόμος για ανήλικους στο τραίνο – Τους απείλησε με μαχαίρι για να πάρει λεφτά

Ψαχνά: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 51 ετών η Μαρία Γκρινιάρη

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.