,
Είδηση για: #

Η Έλενα Βάκα ζητά ανάκληση της απόφασης περί χωροταξικής κατανομής των μαθητών Δημοτικών Σχολείων Χαλκίδας στα Γυμνάσια

23 Ιουνίου 2020, 9:06 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Με επιστολή στον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας κ. Δημήτρη Κυριτσόπουλο η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, σήμερα  Τρίτη 23 Ιουνίου, ζητά την ανάκληση, της από 10 Ιουνίου χωροταξικής απόφασης της Δευτεροβάθμιας και την κατανομή των μαθητών σύμφωνα με αυτή του διδακτικού έτους 2019-2020.

2.500 χρόνια μετά ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης στα στενά του Αρτεμισίου 4-6 Σεπτεμβρίου 2020

Η επιστολή έχεις ως εξής:
“Αξιότιμε κ. Διευθυντή,
η πρόσφατη απόφαση σας με αρ. Πρωτ. Φ2.4/5479 10-6-2020 σχετικά με την χωροταξική κατανομή των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Χαλκίδας στα Γυμνάσια, αποτέλεσε έντονο αντικείμενο διαλόγου και προβληματισμού.
Έχουμε λάβει γνώση πολλών αντιδράσεων από Συλλόγους Διδασκόντων και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και για το λόγο αυτό, συνεκτιμώντας την πολυπλοκότητα του ζητήματος, τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω των μέτρων αντιμετώπισης εξάπλωσης του κορονοϊού Covid-19, όπως και τα ετερόκλητα ζητήματα που καλείσθε να συμβιβάσετε, σας ζητώ να εμμείνετε στην χωροταξική κατανομή του περσινού διδακτικού έτους (2019-2020) και να ανακαλέσετε την από 10-6-2020 σχετική απόφασή σας.
Η εφαρμογή του σχεδιασμού της προηγούμενης διδακτικής χρονιάς αφενός τύγχανε γενικότερης αποδοχής και αφετέρου θα ισχύσει μόνο για ένα έτος, καθώς οι σχεδιασμοί του αρμόδιου Υπουργείου είναι η θέσπιση συγκεκριμένων γεωγραφικών κριτηρίων για τις κατανομές αυτές.“

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.