Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναβαθμίζει  το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου

13 Οκτωβρίου 2020, 9:04 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
ΣΠΑΝΟΣ-ΠΕΡΓΑΛΙΑΣ

Τη συνεργασία τους στο τομέα της Εκπαίδευσης διευρύνουν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Τανάγρας, με την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βοιωτίας κ. Φανής Παπαθωμά και της Δ/ντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου κ. Ευγενίας Στρατή και αφορά στην αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου.

Ενημέρωση του ΟΛΝΕ για την λειτουργία της Παλαιάς Γέφυρας Χαλκίδας

Το έργο, προϋπολογισμού 188.494,20 ευρώ,  χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στοχεύει στην ασφάλεια  και τη βελτίωση ποιότητας ζωής των μαθητών.

Ειδικότερα, θα γίνουν εργασίες για την αποκατάσταση της στέγης, τοποθέτησης νέου δαπέδου στον ημιυπαίθριο χώρο, εκσυγχρονισμό των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, αντικατάστασης μεταλλικών θυρών και υδρορροών,  κατασκευής αποχετευτικού δικτύου ομβρίων, εγκατάστασης στηθαίων από λιθοδομή και σιδηρών κιγκλιδωμάτων στις μεγάλες υψομετρικές διαφορές για την ασφάλεια των μαθητών και αποκατάστασης του πεζοδρομίου στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος.

«Μέτρο μας είναι πάντα ο άνθρωπος. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε τη χρηματοδότηση ενός έργου με ιδιαίτερη αξία για τη νεολαία μας και την τοπική κοινωνία του Σχηματαρίου. Η πρόσβαση στην εκπαίδευση, μέσα από αξιοπρεπείς συνθήκες, είναι υποχρέωσή μας», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας τόνισε: «Η αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου αποτελεί μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων στον τομέα της σχολικής στέγης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Φανή Παπαθωμά για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε και να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης, προκειμένου να υλοποιήσουμε μικρά και μεγάλα έργα για τη νέα γενιά του Δήμου μας, που αποτελεί κύρια προτεραιότητά μας.»

Ειδήσεις Σήμερα: 

O 35χρονος Χαλκιδέος blogger της συμφοράς – Σωρεία τα ψευδή δημοσιεύματα

Δύο Ρεπορτάζ του eviathema.gr στην εκπομπή Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση στο Κανάλι Alpha την Κυριακή 11/10

ΣΟΚ στην Χαλκίδα Ευβοίας: 28χρονη μητέρα ξεψύχησε στο νοσοκομείο μαζί το μωρό που κυοφορούσε

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.