in ,

Κάλεσμα του Επιμελητηρίου στον επιχειρηματικό κόσμο της Εύβοιας, για την προσφορά οικονομικής στήριξης στις επιχειρήσεις της Κεντρικής Εύβοιας που επλήγησαν από τις πλημμύρες

Επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας προς τον Επιχειρηματικό Κόσμο της Εύβοιας για ενίσχυση των πληγέντων επιχειρήσεων της Εύβοιας από τις φονικές πλημμύρες…

Κάλεσμα του Επιμελητηρίου στον επιχειρηματικό κόσμο της Εύβοιας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Αφορμή για την αποστολή της παρούσας αποτελεί η τραγική κατάσταση που διαμορφώθηκε πρόσφατα στην επιχειρηματικότητα της κεντρικής Εύβοιας από τις πρωτοφανείς σε σφοδρότητα και σε καταστροφές πλημμύρες της 8ης & 9ης Αυγούστου 2020.

Άμεσες οι ενέργειες του Στέλιου Κονταδάκη μετά από επικοινωνία με τον Μιχάλη Καλαβρή – Η επιστολή που έστειλε σε όλες τις Τοπικές Οργανώσεις της ΝΔ στην Ελλάδα

Είμαι βέβαιος πως ήδη γνωρίζετε ότι :
Το ύψος των καταστροφών στο περιβάλλον αλλά και στις ίδιες τις επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά μεγάλο, τόσο ώστε να έχει εδραιώσει πρωτόγνωρες και τραγικές κυριολεκτικά, συνθήκες στο τοπικό επιχειρηματικό τοπίο. Έτσι οι προοπτικές για το μέλλον των αυτών των επιχειρήσεων όχι μόνο είναι εξαιρετικά δυσοίωνες, αλλά θέτουν σε αμφιβολία κυριολεκτικά ακόμη και την ελάχιστη δυνατότητα επιβίωσης τους.

Μετά την καταγραφή και αποτίμηση ζημιών από την επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου μας είμαι στη θλιβερή και δύσκολη θέση να σας αναφέρω ότι περισσότερες των 100 Επιχειρήσεων που τραβούν την τοπική οικονομία, καινοτομούν, εξάγουν και αναπτύσσουν ανοδική πορεία κάθε χρόνο, απασχολώντας πολλούς εργαζομένους έχουν σχεδόν καταστραφεί ολοσχερώς και θα χρειαστούν πολύ μεγάλο διάστημα για να επαναλειτουργήσουν με κάποια κανονικότητα, ενώ οι υπόλοιπες, είτε αυτές που υπέστησαν ζημίες που αποκαθίστανται, είτε αυτές που δεν υπέστησαν σοβαρές ζημίες, στο εξής αποτελούν επιχειρήσεις που με μαθηματική ακρίβεια θα έχουν υψηλού ποσοστού διαφυγόντα κέρδη, λόγω των συνεπειών της πρωτοφανούς κακοκαιρίας πρώτα στο τοπικό επιχειρηματικό περιβάλλον της Κεντρικής Εύβοιας και ακολούθως κατά συνέπεια, στο επιχειρηματικό περιβάλλον όλου του Νομού.

Πέραν όμως των τεράστιων καταστροφών που υπέστησαν οι επιχειρήσεις και πέραν των δυσχερέστατων συνεπειών που υπόκεινται και που θα υποστούν στο μέλλον, όπως πρώτοί εσείς καταλαβαίνετε, καταστροφικές είναι οι συνέπειες αυτής της κατάστασης για όλη την επιχειρηματικότητα του Νομού μας, αφού κλονίστηκε βίαια, η βασική αρχή του επιχειρείν, η επιχειρηματική αλυσίδα. Κατά συνέπεια πέραν της καταστροφής του ευβοϊκού Πρωτογενή Τομέα (με δεδομένη την καταστροφή στο Ληλαντίο Πεδίο), βαρύτατο πλήγμα υπέστη μέσα στο καλοκαίρι, η επισκεψιμότητα της Εύβοιας άρα ο ευβοϊκός Τουρισμός και κατά συνέπεια στην συνέχεια η τοπική Μεταποίηση, το Εμπόριο και οι Υπηρεσίες.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Μετά των ανωτέρω, η Πολιτεία υστέρα και από τις άμεσα υποβληθείσες προτάσεις του Επιμελητηρίου μας, εξήγγειλε κάποια μέτρα ανακούφισης αυτών των επιχειρήσεων. Τα μέτρα ωστόσο αυτά, δεν επαρκούν και κυρίως προσανατολίζονται σε ανακούφιση τους σε δεύτερο χρόνο. Όμως οι πληγέντες επιχειρήσεις του Νομού μας έχουν απόλυτη ανάγκη στήριξης σήμερα ή έστω το γρηγορότερο δυνατό.

Βάση της δυσβάσταχτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, η στήριξη των επιχειρήσεων των πληγέντων Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων και της τοπικής μας οικονομίας, πιστέψτε με ειλικρινά, αποτελεί πλέον έναν μονόδρομο, τον οποίο πρέπει να διαβούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όλοι μαζί. Σε αυτό το μονόδρομο το Επιμελητήριο μπαίνει μπροστά και αναζητά συμπαραστάτες για την υλοποίηση πρωτοβουλίας άμεσης στήριξης των συναδέλφων μας, επιχειρηματιών.

Με την παρούσα, απευθύνω κάλεσμα στον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού για την κατάθεση πνεύματος αλληλεγγύης και την προσφορά οικονομικής στήριξης υπέρ των Επιχειρήσεων της Κεντρικής Εύβοιας που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 8ης & 9ης Αυγούστου 2020. Για την κατάθεση επίσης, αισθήματος ευθύνης που ξέρω ότι υπάρχει διάπλατο, απέναντι σε μια συνολική προσπάθεια όλων ώστε η δοκιμαζομένη σκληρά, επιχειρηματικότητα του τόπου μας να ανακάμψει γρηγορότερα.

Στο πλαίσιο αυτών, ευελπιστώ και προσμένω με πραγματική αγωνία την πρωτοβουλία που αναπτύξαμε για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων επιχειρήσεων μας, να την στηρίξετε με την προσφορά ενός χρηματικού ποσού και κατά φυσικά κατά την κρίση σας, το οποίο ανεξαρτήτου ύψους θα καταστεί υπερπολύτιμο.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Την διαδικασία συγκέντρωσης αυτών των υπερπολύτιμων οικονομικών προσφορών έχει αναλάβει το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ), το οποίο θα διανείμει τα χρήματα στις επιχειρήσεις. (Στοιχεία Λογαριασμού ΣΑΜΕΕ : 233002002009065 ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ / ΙΒΑΝ ΣΑΜΕΕ  GR 1701402330233002002009065 ).

Με Κάθε Εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Διαβάστε Επίσης

Νέο ανανεωμένο design για το Eviathema.gr – Νοιαζόμαστε για την ποιότητα που σας παρέχουμε…

Εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία του Προέδρου της ΔΗΜΤΟ Διρφύων Μεσσαπίων Μιχάλη Καλαβρή για του Πληγέντες της φονικής πλημμύρας

Big Brother: Η Άννα Μαρία έκανε το αμίμητο – Πότιζε τα ψεύτικα φυτά

Written by Eviathema.gr

Το eviathema.gr είναι ένα πορταλ ενημέρωσης για την Εύβοια, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άμεσες οι ενέργειες του Στέλιου Κονταδάκη μετά από επικοινωνία με τον Μιχάλη Καλαβρή – Η επιστολή που έστειλε σε όλες τις Τοπικές Οργανώσεις της ΝΔ στην Ελλάδα

Διακοπή νερού στα Ψαχνά την Παρασκευή το πρωί…