Κατερίνα Καζάνη – Βιώνουμε πέντε χρόνια κυβερνητικής αλαζονείας, ασυδοσίας, διαφθοράς, σκανδάλων και συγκαλύψεων

Κατερίνα Καζάνη - Βιώνουμε πέντε χρόνια κυβερνητικής αλαζονείας
Κατερίνα Καζάνη - Βιώνουμε πέντε χρόνια κυβερνητικής αλαζονείας

Η βουλευτής του Ν. Ευβοίας Κατερίνα Καζάνη, ξεκίνησε την ομιλία της κάνοντας αναφορά στη προσπάθεια της Κυβέρνησης να πείσει, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος δυσπιστίας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον κύριο Καραμανλή που τόσο η ομιλία του όσο και η αποδοχή της απο τη ΝΔ αποτελούν μαύρες σελίδες στην πολιτική ιστορία της χώρας. 

Η βουλευτής τόνισε ότι έχουμε διανύσει πέντε χρόνια κυβερνητικής αλαζονείας, ασυδοσίας, διαφθοράς, σκανδάλων και συγκαλύψεων. 

“Για ποιο κράτος δικαίου μιλάμε… όταν η Κυβέρνηση περιπαίζει μια ολόκληρη χώρα, συγκαλύπτοντας το σκάνδαλο των υποκλοπών;  

Όταν τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων της διασποράς διαρρέουν προς όφελος των εκλεκτών;  

Όταν οι 57 νεκροί των Τεμπών μας στοιχειώνουν επί ένα χρόνο;  

Όταν η Κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει έναν ολόκληρο λαό ότι υπαίτιοι της τραγωδίας είναι ένας μηχανοδηγός και ένας σταθμάρχης…»  

«πρόκειται για έγκλημα και όχι για δυστύχημα» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. 

Η βουλευτής αναφέρθηκε στη συνέχεια στις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, που κουνώντας το δάχτυλο μέσα στην Ολομέλεια της Βουλή διαβεβαίωνε για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου, και λίγες μέρες μετά διαψεύστηκε. 

Η κα Καζάνη περιέγραψε το κράτος που η Νέα Δημοκρατία θέλει να νομιμοποιήσει. Ένα κράτος, στο οποίο “ο πολίτης θα εργάζεται, υπερωριακά, σε δυο και τρεις δουλειές. Που ο μισθός του θα φθάνει μέχρι τα μέσα του μήνα. Που θα κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του. Που θα νιώθει τυχερός που επιβιώνει. Και η κυβέρνηση θεωρεί ότι της οφείλει και ευχαριστώ για όλα αυτά…  

Υπάρχει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο διακυβέρνησης. 

Βιώνουμε κάποιο σκάνδαλο, την συγκάλυψή του και στη συνέχεια την ατιμωρησία των υπευθύνων. Και η ιστορία επαναλαμβάνεται.” τονίζει. 

Στη συνέχεια επισημαίνει ότι αν είχε ολοκληρωθεί η 717, δεν θα είχαν χαθεί οι 57 συνάνθρωποί μας, γεγονός επιβεβαιωμένο τόσο από τους πραγματογνώμονες όσο και από την Ευρωπαία Εισαγγελέα. 

Η  Ευβοιώτισσα Βουλευτής κλείνοντας την ομιλία της δήλωσε εμφατικά “ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να ασκεί σοβαρή και αιχμηρή αντιπολίτευση. Η τραγωδία των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί και θα συνεχίσουμε μέχρι τη δικαιοσύνη.”