Είδηση για: #,#

Δήμος Χαλκιδέων: Κατηγορείται για νόθευση εκλογών ο Ντίνος Λαγός

21 Οκτωβρίου 2023, 12:07 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Αντιμέτωπος με τη σοβαρότατη καταγγελία της νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος είναι ο λογιστής Ντίνος Λαγός, αφού μετά από ένσταση εκλογικής αντιπροσώπου και τις παρατηρήσεις της εφορευτικής επιτροπής η εισαγγελέας Χαλκίδας του άσκησε δίωξη.

Τα καταγγελλόμενα γεγονότα έχουν ως εξής.

Ο Ντίνος Λαγός ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος του συνδυασμού της Έλενας Βάκα στο 455 εκλογικό τμήμα του 4ου λυκείου Χαλκίδας.

Ο Γιός του Φώτης Λαγός ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Έλενας Βάκα (στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ήταν και υποψήφιος βουλευτής).

Στο τμήμα αυτό ήταν δικαστικός αντιπρόσωπος ο δικηγόρος Γιάννης Παλαιολόγος ενώ υπήρχαν και αντιπρόσωποι από τον συνδυασμό του Γιώργου Σπύρου από άλλους συνδυασμούς και από τους συνδυασμούς των Περιφερειακών εκλογών.

Όταν άρχισε η καταμέτρηση των ψήφων στο εκλογικό τμήμα υπήρχε και αλκοόλ ενώ η εκλογική αντιπρόσωπος των περιφερειακών εκλογών που εκπροσωπούσε τον συνδυασμό του Φάνη Σπανού κατέθεσε ένσταση στο Δικηγόρο Γιάννη Παλαιολόγο επειδή παρατήρησε ότι ο εκλογικός αντιπρόσωπος του κυρίου Σπύρου και ο Ντίνος Λαγός (ως εκλογικός αντιπρόσωπος της κ Βάκα) έπιναν ουίσκι, κρατούσαν στυλό ενώ ο κ Λαγός (σύμφωνα με την καταγγέλουσα) έβαζε σταυρούς στο γιό του Φώτη.

Η καταγγέλλουσα εκλογική αντιπρόσωπος του κ Φάνη Σπανού έκανε αρκετές καταγγελίες στον Δικηγόρο Γιάννη Παλαιολόγο αλλά εκείνος δεν τις ενστερνίστηκε .

Στο τέλος όμως της διαδικασίας έγραψε στις παρατηρήσεις του ότι στην αρχή δεν κατάλαβε τι συνέβαινε αλλά στο τέλος διαπίστωσε ότι «είχαν βάση οι καταγγελίες της εκλογικής αντιπροσώπου των περιφερειακών εκλογών και άρα οι σταυροί του κ Φώτη Λαγού δεν πρέπει να καταμετρηθούν ως έγκυροι»

Να σημειωθεί ότι εν τέλει ο κ Φώτης λαγός ανακηρύχτηκε δημοτικός σύμβουλος από το πρωτοδικείο ενώ ο κ Γιάννης Νέζης πρώην αντιδήμαρχος και πρώτος επιλαχών του συνδυασμού της Έλενας Βάκα έχει καταθέσει ένσταση επί του αποτελέσματος.

Ο Πατέρας πάντως του Φώτη Λαγού Ντίνος ο οποίος έχει διατελέσει και γενικός γραμματέας του δήμου Χαλκιδέων την περίοδο 2010-2014 αντιμετωπίζει την κατηγορία της νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος μετά την άσκηση δίωξης από την Εισαγγελία Χαλκίδος

Διαβάστε Επίσης

Χαλκίδα: Μηχανή παρέσυρε 55χρονη και παραλίγο να την σκοτώσει

Τροχαίο δυστύχημα στη Χαλκίδα: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζή στην Ορέστη Μακρή

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Χαμός στην Χαλκίδα: Σπορ αυτοκίνητο προκάλεσε τροχαίο και εγκατέλειψε το σημείο – Άγρια καταδίωξη από την αστυνομία

Έλα στo viber του eviathema για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.