,
Είδηση για: #

Σπύρος Πνευματικός: « Αξιοποιούμε τους πόρους για την ανάπτυξη και ενίσχυση του αγροτικού τομέα».

30 Ιανουαρίου 2023, 7:54 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Σπύρος Πνευματικός

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες να δρομολογηθούν και να υλοποιηθούν σημαντικά έργα υποδομής στους Δήμους της Εύβοιας προς όφελος των πολιτών ο Σπύρος Πνευματικός, βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ πραγματοποιεί σειρά επαφών στα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να εξασφαλίσει την ένταξη και έγκριση της χρηματοδότησής τους.

Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένης της μεγάλης σημασίας των εγγειοβελτιωτικών έργων, τα οποία είναι απαραίτητα για να καλυφθούν οι ανάγκες άρδευσης της αγροτικής γης ο βουλευτής είχε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, όπου και έλαβε τη δέσμευσή του για την ένταξη του έργου: «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης νερού και ενεργειακής αναβάθμισης εγκαταστάσεων του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας», προϋπολογισμού 2.175.580,00 ευρώ.

Το εν λόγω έργο, που στοχεύει στην αναβάθμιση των υποδομών άρδευσης, τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και υδάτων και τον έλεγχο των διαρροών νερού, όπως έχει διαβεβαιώσει ο Υπουργός, θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης με την ανακοίνωση της απόφασης ένταξης της Πράξης.

Ο Σπύρος Πνευματικός τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να δημιουργηθούν οι υποδομές, που είναι απαραίτητες για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, ενός από τους βασικότερους πυλώνες της εθνικής οικονομίας.

Διαβάστε Επίσης

Βρείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.