in ,

Συνάντηση για την αξιοποίηση του ιστορικού «Δημοκρίτου» της Χαλκίδας

ιστορικού «Δημοκρίτου» της Χαλκίδας

Συνάντηση εργασίας για ζητήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και ιδιαιτέρως για την αξιοποίηση του ιστορικού «Δημοκρίτου» της Χαλκίδας είχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια βίου Μάθησης και Νεολαίας Γιώργο Βούτσινο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός επαναβεβαίωσε την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να συνδράμει έμπρακτα στην αναβίωση του ιστορικού «Δημοκρίτου» σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και φυσικά με το Επιμελητήριο Εύβοιας, που είναι ιδιοκτήτης του χώρου.

Συζητήθηκαν επίσης:

• Τα απολύτως θετικά δεδομένα της Π.Ε. Βοιωτίας, για την απορρόφηση αποφοίτων δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης σε βιομηχανικές μονάδες των Οινοφύτων.
• Πιθανές λύσεις για κτιριακά ζητήματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Π.Ε. Φθιώτιδας.
• Δράσεις για να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην επαγγελματική εκπαίδευση οι νέοι από την Ευρυτανία και τη Φωκίδα.
• Το αίτημα δημιουργίας ΔΙΕΚ σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Στερεάς Ελλάδας.

Το απόγευμα της Τετάρτης 30 Ιουνίου ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Βούτσινος συναντήθηκε στη Χαλκίδα με τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού Κώστα Γαλάνη, την Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, τον Αντιδήμαρχο Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης Θεοφάνη Σπανό,  τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας Κώστα Δούνα και με διευθυντές των ΕΠΑΛ.
Στη σύσκεψη, που έγινε στο Μέγαρο Κότσικα του Δήμου Χαλκιδέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατέθεσε πρόταση και για την αξιοποίηση του ακινήτου ΚΕΓΕ στην Νέα Αρτάκη σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων. Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί την επόμενη περίοδο και νέα συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας.

Μετά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Επαναβεβαιώσαμε την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας στην αξιοποίηση του “Δημοκρίτου” και παράλληλα αναζητήσαμε κτιριακές λύσεις και νέες προοπτικές για τις δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει με κάθε μέσο την επαγγελματική εκπαίδευση, προκειμένου να λάβουν τα αντίστοιχα οφέλη οι νέοι και οι νέες του τόπου μας».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Κώστας Γαλάνης δήλωσε: «Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρειάζονται υποδομές για την λειτουργία των ΔΙΕΚ, προς τα οποία θα μετατοπιστεί ένας σημαντικός αριθμός αποφοίτων του Λυκείου μετά τον νέο νόμο για τις εισαγωγικές εξετάσεις.

»Αυτό τονίσαμε στον Γενικό Γραμματέα και παράλληλα επαναλάβαμε τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για την αξιοποίηση εκπαιδευτικά των ακινήτων του “Δημοκρίτου” στην πόλη της Χαλκίδας και του ΚΕΓΕ στην πόλη της Νέας Αρτάκης. Επισημάναμε και την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας των ΔΙΕΚ στην Ιστιαία και την Κάρυστο, λόγω της δυσκολίας μετακίνησης των μαθητών στη Χαλκίδα».

Θλίψη στη Χαλκίδα: Έφυγε από την ζωή ο 60χρονος Δημήτρης Βλάχος

Βόρεια Εύβοια: Στα χέρια της Γ ΟΠΚΕ 35χρονος διακινητής ναρκωτικών

Χαλκίδα: Ανατροπή οχήματος λίγο πριν την Λάμψακο – Σώοι οι επιβάτες [ΦΩΤΟ]

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στη Χαλκίδα: Σφοδρή η σύγκρουση ΙΧ με μηχανή – 25 λεπτά έκανε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να φτάσει στο σημείο[ΦΩΤΟ]

Πανικός στην Νέα Αρτάκη: Αλλοδαπός παρενοχλούσε παιδιά δείχνοντας το μόριο του

Χαλκίδα: Θύμα κλοπής έπεσε ηλικιωμένη μέρα μεσημέρι στο Μπούρτζι

ΠΑΝΙΚΟΣ στο ΔΣ Διρφύων Μεσσαπίων: Αποχώρησε ο Βασίλης Ηλιάδης και η υπόλοιπη αντιπολίτευση για “ρατσιστικούς σχολιασμούς περί αλλοδαπών”

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Ηρακλής Ψαχνών: Τέλος εποχής για την ομάδα και επίσημα – Απών ο Ψαθάς από την συνεδρίαση – Γκόγκου: ” Να βάλει ο κ. Ψαθάς τους εργολάβους που συναντιέται στο γραφείο του να βοηθήσουν την ομάδα”

URBAN Café Restaurant στη ΧΑΛΚΙΔΑ: Οι σπουδαστές του PRAXIS έχουν πλέον το δικό τους concept restaurant!