in

Άγρια συμπλοκή μαθητή με διευθυντή σε ΕΠΑΛ – Στο νοσοκομείο για ράμματα ο 16χρονος

Επεισόδιο Σχολείο ΕΠΑΛ

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω, με έναν 16χρονο μαθητή να πιάνεται στα χέρια με τον διευθυντή του και να καταλήγει στο νοσοκομείο μέσα στα αίματα.

Σύμφωνα με το Mega, οι μαθητές του ΕΠΑΛ αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη και η κατάσταση ξέφυγε γρήγορα. Όπως υποστηρίζουν τα παιδιά, ο διευθυντής του ΕΠΑΛ αντέδρασε και ήρθε στα χέρια με έναν 16χρονο, πολύ κοντά στην είσοδο του σχολείου. Όπως περιγράφουν οι μαθητές, ο 16χρονος άρπαξε σε κάποια στιγμή το κινητό τηλέφωνο του διευθυντή, προκειμένου να τον αναγκάσει να απομακρυνθεί από την είσοδο του σχολείου. Ο εκπαιδευτικός αντέδρασε και, όπως υποστηρίζουν μαθητές που ήταν μπροστά στο περιστατικό, έκανε κεφαλοκλείδωμα στον μαθητή, για να πάρει πίσω το κινητό του.

«Όλο αυτό ξεκίνησε επειδή ο διευθυντής ήθελε να κλειδώσει την πόρτα του σχολείου για να μην γίνει κατάληψη, μετά ο μαθητής πήρε έναν κάδο, ο διευθυντής τον απομάκρυνε και σε εκείνη τη στιγμή ο 16χρονος του πήρε το κινητό και άρχισαν να κυνηγιούνται. Ο διευθυντής έκανε κεφαλοκλείδωμα στον μαθητή, για να πάρει πίσω το κινητό του» ανέφερε ένας από τους μαθητές.

Ο 16χρονος μαθητής επιτέθηκε στον διευθυντή του και μια από τις γροθιές που έριξε, κατέληξε σε τζαμαρία, με αποτέλεσμα να αυτοτραυματιστεί. Ο 16χρονος κόπηκε στο χέρι και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να τους κάνουν ράμματα. Στο σχολείο κλήθηκαν αστυνομικοί, με τον διευθυντή να πηγαίνει σε αστυνομικό τμήμα για να δώσει κατάθεση.

Το πρωινό επεισόδιο έχει αναστατώσει γονείς και καθηγητές του ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω που κατά διαστήματα αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση. Ο 16χρονος έκανε μαγνητική στο νοσοκομείο της Νίκαιας με τους συμμαθητές του, να παραμένουν ανάστατοι από τα όσα έγιναν μπροστά στα μάτια τους.

Προβλήματα στο ΕΠΑΛ με τη συμπεριφορά του 16χρονου

Σύμφωνα με το MEGA, την Δευτέρα έγινε σύσκεψη των καθηγητών του ΕΠΑΛ με θέμα την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος του 16χρονου λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς. Ο μαθητής, έχοντας γνώση για αυτήν τη σύσκεψη, πήγε σήμερα το πρωί στο σχολείο με φίλους του με σκοπό να εμποδίσει την απόφαση.
Αντίστοιχο σοβαρό επεισόδιο μεταξύ μαθητών και καθηγητή είχε σημειωθεί στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ και τον Δεκέμβριο του 2021. Όπως είχε γράψει τότε το enikos.gr, τότε ο καβγάς μεταξύ των μαθητών και του καθηγητή, ξεκίνησε με αφορμή το γεγονός ότι τα παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο, ενώ εκείνη την ώρα οι υπόλοιποι μαθητές έκαναν μάθημα.

Ο φιλόλογος φέρεται να βγήκε έξω από την αίθουσα και να έκανε παρατήρηση στους μαθητές. Ακολούθησε ένταση μεταξύ τους και η κατάσταση φαίνεται πως ξέφυγε από κάθε έλεγχο, με τους μαθητές να καταγγέλλουν ότι ο καθηγητής τους επιτέθηκε φραστικά και στη συνέχεια τους χτύπησε. Άλλοι καθηγητές κάλεσαν την αστυνομία, φοβούμενοι ότι θα κλιμακωθεί η ένταση.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο καθηγητής φέρεται να έπιασε από τον λαιμό μία μαθήτρια και να την χαστούκισε, όταν τον ρώτησε γιατί επιτέθηκε στους συμμαθητές της. Επίσης οι μαθητές είχαν καταγγείλει ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής βιντεοσκοπούσε τους μαθητές και εκτόξευε απειλές ότι θα κινηθεί νομικά.

Το βίντεο ντοκουμέντο για το επεισόδιο στο ΕΠΑΛ

Ένα βίντεο που τράβηξε μαθητής με το κινητό του τηλέφωνο καταγράφει τις στιγμές έντασης που επικράτησαν τον Δεκέμβριο του 2021 στο ΕΠΑΛ.

Ένας μαθητής υποστήριξε ότι τα παιδιά έπαιζαν μπάλα στον διάδρομο και ο καθηγητής, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στα εργαστήρια, βγήκε έξω και τους επιτέθηκε λεκτικά, λέγοντας «θα σας @@@ όλους». «Άρπαξε ένα παιδί από τον λαιμό, του έσκασε μπουκέτο. Πήγαν οι φίλοι του να τον χωρίσουν, χτυπάει και τους φίλους του. Μετά πάει μια κοπέλα να τον ρωτήσει το γιατί… και την πιάνει από τη μέση… “Άφησε με δεν έχεις το δικαίωμα, ούτε ο πατέρας μου δεν το κάνει αυτό”, του είπε. Εκείνη τη στιγμή, την πιάνει από τον λαιμό και την χαστουκίζει… Η κοπέλα πήγε να πέσει, την είχε κολλήσει στον τοίχο…», περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, στη συνέχεια ο καθηγητής άρχισε να τους βιντεοσκοπεί και να απειλεί ότι θα πάει νομικά.

«Την ώρα που τον έχουν οι αστυνομικοί και τον κρατάνε, γυρνάει ο καθηγητής και λέει: “κι αυτή η χοντρή με έβρισε”. Εγώ θα προχωρήσω σε μήνυση» είχε δηλώσει τότε ο πατέρας της 17χρονης.
Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας: Συνάντηση με την Γραμματεία Παραγωγικών τομέων ΝΔ είχε ο Πρόεδρος Δημήτρης Βαγιάννης

Super Market

Κρυφές ανατιμήσεις: Σε ποια προϊόντα μειώνεται η ποσότητα και αυξάνεται η τιμή τους – Η νέα λίστα