Άλιμος: Αγωνία για το κήτος που μοιάζει με φάλαινα – «Μικρές οι πιθανότητες επιβίωσής του»

FALENA

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το Λιμενικό και ειδική ομάδα για να σωθεί το κήτος που εξόκειλε στην παραλία του Αλίμου. Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Παρασκευής στα ρηχά της παραλίας εντοπίστηκε ένα κήτος που έμοιαζε με φάλαινα, το ίδιο ζώο είχε εντοπιστεί αρχικά την Πέμπτη στα λιμανάκια Βουλιαγμένης.

Ωστόσο, πλέον οι ειδικοί εκτιμούν ότι το κήτος, που μοιάζει με φάλαινα, δύσκολα θα τα καταφέρει. Ο κ. Φραντζής επιστημονικός διευθυντής του ινστιτούτου κητολογικών ερευνών «Πέλαγος» μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ 1, λέγοντας πως οι πιθανότητες το κήτος που εντοπίστηκε στον Άλιμο να τα καταφέρει είναι μικρές…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ από εγκλωβισμένη οδηγό !

Ο κ. Φραντζής εξήγησε ότι πρόκειται για προστατευόμενο είδος που ονομάζεται «ζιφιός» και ζει χιλιάδες χρόνια στα ελληνικά νερά. Διευκρίνισε πως δεν είναι φάλαινα, αλλά κητοειδές.

Ο ειδικός επιστήμονας εξέφρασε την άποψη ότι ίσως πλέον να είναι αργά για να σωθεί, γιατί, όπως εξήγησε, συνήθως τα θηλαστικά αυτά βγαίνουν στα ρηχά όταν είναι ήδη βαριά άρρωστα.

falaina283

Σύμφωνα με τον κ. Φραντζή μάλλον το ζώο ζει τις τελευταίες ώρες του, καθώς ενδεχομένως να έχει σακούλες στο στομάχι του και να μην έχει φάει για μήνες.

Σημειώνεται πως το ακίνδυνο θηλαστικό εντοπίστηκε στα ρηχά του Αλίμου στην παραλία Εδέμ. Από το νωρίς το σημείο έχουν σπεύσει στο σημείο δυνάμεις του Λιμενικού, δύτες και ειδικοί ερευνητές που προσπαθούν να βοηθήσουν και να διαπιστώσουν τι πραγματικά συμβαίνει με το ταλαιπωρημένο ζώο.

falaina28343

Διαβάστε Επίσης:

-Τρόμος στην Χαλκίδα: Μπήκαν σε σπίτι με μαχαίρι και τσεκούρι για ληστεία – Τους εντόπισε αστυνομικός εκτός υπηρεσίας

-Εύβοια: Άσχημη τροπή για τον ληστή σε κατάστημα στο κέντρο της Χαλκίδας – Τον ακινητοποίησε γείτονας και τον συνέλαβε η αστυνομία

-ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΑΝΙΚΟΥ: Διακοπή ρεύματος και πολλαπλές εκρήξεις σε στύλους – “Καλέ τι γίνεται…έχουν πάρει φωτιά τα καλώδια της ΔΕΗ” [ΒΙΝΤΕΟ]

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια