Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στη Μητρόπολη η σορός για την εξόδιο ακολουθία – Παρών και ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος Θεοχάρης

Φιλόθεος

Στις 12:00 άρχισε η εξόδιος ακολουθία για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στην Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου. Η σορός του τέως μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι λίγο μετά τις 11, αφού ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα.

Ο Παύλος, ο Νικόλαος και ο Φίλιππος έφθασαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου και ακολούθησαν το φέρετρο με τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προς τη Μητρόπολη. Την ώρα της μεταφοράς, χαμήλωσαν το κεφάλι τους ως ένδειξη σεβασμού και έκαναν τον σταυρό τους. Ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Στις 12.20 το μεσημέρι, κατεύθασε στον Μητροπολιτικό Ναό μετά την άφιξη των επίτιμων καλεσμένων και η σύζυγος του τέως Βασιλιά, Άννα Μαρία, συνοδευόμενη από την σύζυγο του πρωτότοκου γιού του Τέως Βασιλιά, Μαρί – Σαντάλ.

φιλοτηεςοσσ

Ανάμεσα στους εκπροσώπους της Αρχιεπισκοπής βρίσκεται και ο Επίσκοπος Ωρεών π. Φιλόθεος Θεοχάρης, αφού είναι αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε Επίσης

Βρείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News