Είδηση για: #, #

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αποκαλυπτικό έγγραφο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Τι προβλέπεται για τον έλεγχο των συρμών

5 Μαρτίου 2023, 4:26 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Τραινοσέ έγγραφο

Κρίσιμες αποφάσεις για την ασφάλεια των τρένων στον… αυτόματο πιλότο. Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά το δυστύχημα στα Τέμπη είναι συγκλονιστικές.

Χαρακτηριστικό είναι ένα έγγραφο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, νυν Hellenic Train, που παρουσίασε η εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία” του OPEN και αφορά στον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο έλεγχος των συρμών.

Στο έγγραφο που εκδόθηκε στις 17/11/2021 και υπογράφεται από τον Διευθυντή Λειτουργίας Μεταφορών της Hellenic Train, αναφέρεται ότι σε περίπτωση που απουσιάζει ο αρμόδιος επιθεωρητής, ο τεχνικός έλεγχος γίνεται από τον Μηχανοδηγό ή τον βοηθό του. Αυτοί είναι που υπογράφουν ότι η αμαξοστοιχία έχει πλήρη τεχνική ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, περιγράφεται ότι σε περίπτωση που λείπει ο επιθεωρητής, ο έλεγχος γίνεται με τους εξής τρεις τρόπους:

α) Οι συρμοί οι οποίοι εξέρχονται από τα μηχανοστάσια θεωρούνται ελεγμένοι ως συρμοί και ως μεμονωμένα οχήματα για να εκτελέσουν το κύκλωμα των αμαξοστοιχιών και να εισέλθουν στο μηχανοστάσιο για έλεγχο, επισκευή, συντήρηση την ίδια ή την επόμενη ημέρα.

β) Οι Συνοδοί, πέραν του καθιερωμένου ελέγχου της αμαξοστοιχίας πριν την αναχώρησή της, θα πρέπει συνεπικουρούμενοι από τεχνικό της Διεύθυνσης Συντήρησης να προβαίνουν σε δοκιμή πέδης, έλεγχο θυρών και σε έλεγχο της σύνδεσης των οχημάτων.

γ) Ο Μηχανοδηγός προβαίνει στις απαραίτητες δοκιμές όπως αυτές ορίζονται στην παράγραφο 2.3 του εγχειριδίου Μηχανοδηγού.

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Εύβοια: Σοβαρό τροχαίο στο Βασιλικό – Αυτοκίνητο έφερε τούμπες μετά από κόντρες [ΦΩΤΟ]

Εύβοια: Φωτιά σε εργοστάσιο στην Δροσιά Χαλκίδας – Αναφορές για πολλαπλές εκρήξεις

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ανείπωτο οικογενειακό δράμα στο τρένο του θανάτου – Σηκώθηκε να πάει σε άλλο βαγόνι για τουαλέτα και επέζησε, αλλά η γυναίκα του όχι…

Τροχαίο ατύχημα στην Χαλκίδα με τραυματισμό: ΙΧ καρφώθηκε στα φανάρια της Ληλαντίων [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Εύβοια: Έσπασε το αυτοκίνητο σε λακκούβα σε δρόμο της Χαλκίδας και έκανε μήνυση στο Δήμο

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.