Νέα Οδός

Καιρός – Meteo: Χιόνι και ισχυρός παγετός με θερμοκρασίες κάτω των -15 βαθμών Κελσίου

14 Ιανουαρίου 2022
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Χωριό Κερασιά Βόρεια Εύβοια Χιόνι

Πολύ ισχυρός παγετός εκδηλώθηκε κατά τόπους στα ηπειρωτικά της Ελλάδας σήμερα Παρασκευή (14.1.2022) το πρωί, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, που κατέγραψε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Σημαντικό ρόλο για τις χαμηλές θερμοκρασίες του πολύ ισχυρού παγετού στη χώρα έπαιξαν ο καθαρός ουρανός και η μεγάλη κάλυψη από χιόνι που υπάρχει σε αρκετές περιοχές μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Διομήδης», που άφησε το αποτύπωμά της.

Οι θερμοκρασίες έπεσαν μέχρι και κάτω από τους -15 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά: Μαυρολιθάρι Φωκίδας -15,7, Άγιος Δημήτριος Πιερίας -13,7, Φλώρινα -12,8, Περτούλι -12, Νέος Καύκασος Φλώρινας -11,9 και Βλάστη Κοζάνης -11,4 βαθμοί.

temperatures meteo 1401 scaled

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook έναν αναλυτικό πίνακα με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί σήμερα το πρωί. Η χαμηλότερη είναι στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας, όπως αναφέρει και το meteo.gr, ενώ η… υψηλότερη είναι στην Ωλένη Ηλείας με -4,7 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Επίσης:

Γίνεται μέλος στην επίσημη κοινότητα του eviathema.gr στο VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA για άμεση ενημέρωση

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάντε εγγραφή στο Κανάλι του eviathema.gr στο YOUTUBE EVIATHEMA για αποκλειστικά Βίντεο Ρεπορτάζ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια

#tags:

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.