Νέα Οδός
,

Ένας έφηβος Έλληνας υποψήφιους για το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης για Παιδιά

13 Σεπτεμβρίου 2019, 4:58 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Υποψήφιος για το «Διεθνές Βραβείο Ειρήνης για Παιδιά 2019» («International Childrens Peace Prize 2019») είναι ένας νέος από τη Θεσσαλονίκη, ο Κωνσταντίνος Παπαχρήστου, που σε ηλικία 15 ετών έγινε γνωστός στο πανελλήνιο, όταν δημιούργησε το πρώτο think tank εφήβων στην Ελλάδα, το «Teens4greece».

Σήμερα, ο Κωνσταντίνος είναι 17 ετών και σπουδάζει ως φοιτητής στην Αγγλία. Μεταξύ των άλλων ιδιοτήτων του, είναι και ένας από τους νέους, που εκπροσωπούν τους συνομηλίκους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Οι φετινοί υποψήφιοι για το «International Childrens Peace Prize» είναι συνολικά 137, αγόρια και κορίτσια, από διάφορες γωνιές του κόσμου. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Ανεξάρτητα από τη νίκη, η είδηση της υποψηφιότητας είναι από μόνη της ιδιαίτερα σημαντική, τόσο για τον Κωνσταντίνο όσο και για κάθε νέο από την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, που ένας Έλληνας προτείνεται για το συγκεκριμένο βραβείο.

powered Δημοσιεύθηκε από Rubicon Project
Το «Διεθνές Βραβείο Ειρήνης για Παιδιά 2019» είναι κάτι σαν το νόμπελ Ειρήνης για τα παιδιά. Θεσπίστηκε το 2005 με πρωτοβουλία του Marc Dullaert, προέδρου και ιδρυτή του Ιδρύματος KidsRights και απονέμεται κάθε χρόνο σε ένα παιδί που παλεύει με θάρρος για τα δικαιώματα των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Στον νικητή απονέμεται ένα αγαλματίδιο που φέρει το όνομα «Nkosi» (από τον πρώτο νικητή του συγκεκριμένου βραβείου, τον Nkosi Johnson). To Kids Rights αναζητά τρόπο να δώσει φωνή σε εκείνους που δεν έχουν, όπως αναφέρει ο Ντέσμοντ Τούτου, διευθυντής του KidsRights και του Διεθνούς Διαγωνισμού.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.