Κορονοϊός: ύποπτα κρούσματα κορονοϊού σε απομακρυσμένα χωριά της Κοζάνης – Επικοινωνήσαμε με Συγγενής Κρούσματος

coronavirus 1

Ζευγάρι ηλικιωμένων κατοίκων φέρεται να έχει φτάσει στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας με σημαντικά συμπτώματα που θεωρούνται ύποπτα για κορονοϊό.

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να τεθούν σε καραντίνα τα χωριά της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς του Δήμου Βοΐου της Κοζάνης στα οποία ήδη υπάρχουν τέσσερα επιβεβαιωμένα και πολλά ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Kozanimedia, ζευγάρι ηλικιωμένων κατοίκων φέρεται να έχει φτάσει, με συμπτώματα σημαντικά, στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ως ύποπτα κρούσματα της νόσου.

Η efimerida.online και ο Δημοσιογράφος Σωτήρης Μπαρσάκης επικοινώνησε σήμερα με τον Δημοσιογράφο Πέτρο Σταθακόπουλο του kapa-news.gr ο οποίος είναι συγγενής ενός εκ των ηληκιωμένων, ο οποίος μας μετέφερε τα εξής:

Η κατάστασή του συγγενούς μου είναι κρίσιμη και τις τελευταίες ώρες έχει επιδεινωθεί… Οι υπόλοιποι συγχωριανοί του που νοσούν βρίσκονται στα νοσοκομεία αναφορά και βοηθούνται με οξυγόνο στην αναπνοή τους.
Η κατάσταση γενικά στην περιοχή κρίθηκε πολύ σοβαρή, και γι΄αυτό μετέβη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ απο σήμερα το πρωί στην Καστοριά, ώστε να επιληφθεί της κατάστασης και να μειώσει τις πιθανότητες της εξάπλωσης των κρουσμάτων…

 

O ΕΟΔΥ έδωσε εντολή στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να μη φτάσει κανείς στα εν λόγω χωριά, για απολύμανση του καφενείου της Δαμασκηνιάς και όχι μόνο, όπως ήταν η αρχική πρόθεση της περιφερειακής αρχής.